Литвин попередив майбутній уряд про відставку і не слухає нісенітницю про Гонгадзе

Субота, 10 вересня 2005, 16:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що сьогодні всі політичні сили повинні заявити, що не претендують на участь у новому уряді, до якого повинні увійти професіонали-менеджери.

"Це повинен бути уряд не політиків, а професіоналів-менеджерів", - сказав спікер, говорячи про майбутній склад Кабміну журналістам у суботу в ході поїздки в Коростень.

Литвин припустив, що в новий уряд може ввійти частина членів Кабміну Юлії Тимошенко, які "були зачищені під гарячу руку".

Спікер також відзначив, що нові міністри повинні розуміти, що вони працюють у кращому випадку 7 місяців. "Якщо буде інший підхід, я можу прогнозувати, що це буде не остання відставка уряду до березня 2006 року", - вважає глава парламенту.

Він висловив переконання, що Рада повинна "дати карт-бланш цьому урядові" і підтримати пропозиції президента. У іншому ж випадку, вважає він, "парламент візьме на себе відповідальність за економічні процеси в Україні".

Литвин сказав, що кандидатура нового прем'єра, яку подасть Ющенко, буде розглянута на пленарному тижні.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що президент Віктор Ющенко заявив про намір звільнити 20 глав обладміністрацій, Литвин сказав: "Якщо звільнити 25, країна буде почувати себе ще впевненіше. Я просто в жарт це говорю. Очевидно, у президента є підстави, є аналіз".

За його словами, "радіти, на жаль, у багатьох регіонах нічому", оскільки статистичні дані часто не збігаються з реальною ситуацією.

Литвин також назвав нісенітницею обвинувачення вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави в перешкоджанні з його боку розслідуванню убивства її чоловіка, а також у тому, що він нібито відмовляється з нею зустрітися.

"У мене немає пропозицій щодо зустрічі. Це перше. А по-друге, я не хочу слухати ту нісенітницю, яку несуть", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...