Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук готовий змагатися з Тимошенко на детекторі брехні

Субота, 10 вересня 2005, 17:23

Держсекретар Олег Рибачук попри спростування Юлії Тимошенко наполягає на тому, що Віктор Ющенко пропонував їй сформувати новий уряд.

"Якщо не працює команда, у всьому світі, коли уряд іде у відставку, його доручається формувати комусь новому. Є варіант – уряд іде у відставку, і цьому ж прем’єру пропонують формувати уряд. І я був свідком саме такої пропозиції", - сказав Рибачук журналістам на своїй дачі.

Він сказав, якою була реакція Тимошенко: "Вона була приблизно така: а хто піде в цей уряд на сім місяців, а як його провести через парламент? Ні".

На питання, чому Тимошенко це спростовує, Рибачук сказав: "Ну, давайте детектор поставимо?"

Водночас, за словами Рибачука, він був свідком позиції президента ще до заяви Олександра Зінченка: "Перший варіант, до якого схилявся президент – "всє в сад".

Також, сказав Рибачук, Тимошенко телефонувала йому за годину до прес-конференції Томенка в день відставки. "Вона сказала, що краще іти всім", - додав він.

"Я дійсно був свідком, коли (Ющенко і Тимошенко) трималися за ручки, дивилися в очі, "навіки разом", але питання стояло: скільки таких ситуацій ще може бути в житті? Я це вже все бачив", - сказав Рибачук.

У нинішній ситуації, думає Рибачук, слід зрозуміти, "можлива чи не можлива співпраця команд?"

"Спільних списків у нас уже не може бути, є симпатії-антипатії. Я був на ICTV і там сиділи прихильники БЮТ. І ідеологія нас не розділяла. До мене у них питань не було. Тобто майбутнє України стало питанням відносин декількох людей. Тому відставка не означає, що ти стаєш у опозиції до курсу", - сказав він.

Рибачук розповів, що за кордоном бачили протистояння у команді Ющенка – зокрема, під час ситуації з Нікопольським заводом феросплавів. "У розпал тих подій помічник Баррозу (президент Єврокомісії) прислав sms-ку Тарасюку (міністру закордонних справ) зі словами, що якщо це продовжуватиметься далі, Україна не матиме майбутнього".

Говорячи про реформування секретаріату президента та РНБОУ, Рибачук сказав, що "будуть прибрані функції, які дублюються, і в секретаріаті не буде берлінських мурів".

Він прогнозує, що "мінімум 20% секретаріату можна безболісно скорочувати".

Держсекретар також планує налагодити співпрацю з комісією "блакитної стрічки", яку очолює американський експерт Андерс Аслунд, з україно-німецьким фондом, експертами Світового банку та Європейської бізнес-асоціації.

"Тобто функцію антимонопольного комітету доступу інформації до Ющенка я буду виконувати", - додав Рибачук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування