Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк ще сподівається, що Тимошенко повернеться

Субота, 10 вересня 2005, 18:16

Народний Рух України проведе консультації з Юлією Тимошенко щодо можливості спільної участі в парламентських виборах.

Про це повідомив з інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" лідер НРУ, в.о.міністра закордонних справ Борис Тарасюк.

"Безумовно, консультації будуть продовжуватися, і було б наївно очікувати, що їх не буде. Інша справа, яким буде результат цих консультацій - але вони потрібні", - сказав Тарасюк.

Співрозмовник агентства також підкреслив, що ідея проведення дострокових парламентських виборів може бути виправдана тим, щоб перебороти "період бродіння" у виборчій кампанії і приступити до розвитку демократичної України.

"У цьому розумінні ця думка має право на існування", - сказав Тарасюк.

Коментуючи ставлення світового співтовариства до подій в Україні, Тарасюк підкреслив, що реакція з боку світового співтовариства " стримано-доброзичлива".

На думку міністра, "ті негативні факти, що були усередині української влади - інтриги й особистісні амбіції, - уже залишилися позаду".

Він також повідомив, що Центральний провід НРУ в суботу підтвердив необхідність коаліції всіх демократичних сил на виборах.

"Народний Рух України підтримував Віктора Ющенка, завжди був послідовною політичною силою, і на виборах 2006 року буде з тими політичними силами, що йдуть на платформі Ющенка", - заявив Тарасюк журналістам.

На питання про можливості участі БЮТ у виборах у блоці з Народним союзом "Наша Україна" Тарасюк сказав: "У політиці, і українській політиці, ніколи не можна говорити ніколи .... Я думаю, що вистачить мудрості всім політикам, висловивши свою позицію, зрештою об'єднатися навколо єдиної мети".

Разом з тим, у заяві Центрального проводу партії, прийнятій у суботу, НРУ закликає політичні сили, що підтримують президента, разом брати участь у парламентських виборах.

У документі відзначається, що єдність політичних сил у блоці "Наша Україна" принесла йому перемогу на виборах у парламент у 2002 році, а єдність "Наший України" з БЮТ привела Ющенко в президенти. "Ми разом повинні рухатися далі", - говориться в заяві НРУ.

Як відомо, до відставки Кабінету міністрів Юлія Тимошенко заявляла, що йтиме на вибори в блоці з політичною силою Віктора Ющенка. Проте у п’ятницю під час ефіру на телеканалі "Інтер" вона повідомила, що йтиме на вибори самостійно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування