Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун знає, для чого вбили Гонгадзе

Субота, 10 вересня 2005, 21:11

Генпрокурор Святослав Піскун впевнений, що генерал Олексій Пукач, розшукуваний за вбивство Георгія Гонгадзе, буде доставлений до суду.

Про це він сказав під час дискусії в студії "5 каналу" у суботу з вдовою журналіста Мирославою Гонгадзе.

"Я впевнений, що Пукач буде на суді", - сказав Піскун. Він відзначив, що не знає, "де він і що робить", проте впевнений, що Пукач живий.

"Якби його не було живого, десь би з'явився труп", - сказав генпрокурор.

Він також повідомив, що прокуратура розкрила ще один замах на вбивство, скоєний тією ж групою виконавців.

На питання телеглядача, чи знає він, після чого вбили Гонгадзе, Піскун відповів: "Знаю після чого і знаю для чого. Знаю навіть хто".

Генпрокурор також запевнив, що не буде приховувати правду про замовників вбивства, хто б йому не давав таку вказівку.

"Для мене немає прізвища, клянусь, яке б мене застережило від якихось дій", - сказав Піскун, додавши: "Я даю слово, що я правди не сховаю, яка б вона не була".

"Я абсолютно розумію Мирославу. Вона критикує мене, що я недолугий слідчий, недолугий юрист, і як генпрокурор я їй не подбаюсь. Прокурора не треба любити, це не та професія", - відзначив Піскун. "Можливо, я б іще гірше говорив", - додав він.

Водночас сама Мирослава Гонгадзе на питання, чи не здається їй дивною поведінка Миколи Мельниченка, відповіла: "Ця поведінка мені не здається дивною".

"Це зрозуміла поведінка людини, проти якої порушено кримінальну справу", - сказала вона, пояснивши, що справа була порушена за незаконне прослуховування кабінету екс-президента Леоніда Кучми.

Генпрокурор підтвердив, що така справа дійсно існувала. "Ще півроку тому я особисто, за своїм підписом виніс постанову про скасування кримінальної справи", - запевнив Піскун.

Він відзначив, що найближчим часом генпрокуратура США визначить, яким чином Мельниченко має дати свідчення.

На питання ведучого, як взагалі могло статися, що люди виконали наказ вбити безневинну людину, Піскун сказав: "Я думаю, що це могло сталося тільки внаслідок узурпування влади окремими людьми".

"По-перше, це була влада узурпована президентом, потім влада узурпована на рівні міністерства внутрішніх справ міністром. Починалося все з невеличких порушень закону, нехтування законом. А потім воно призвело до такої безнаказаності, коли пішли на вбивство", - сказав Піскун.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування