Чорномирдін про Ющенка: може пика кого не сподобалася - він і відправив у відставку

Понеділок, 12 вересня 2005, 10:54

Президент України, відправивши у відставку уряд Юлії Тимошенко, діяв за Конституцією.

Таку думку висловив журналістам у понеділок посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін.

"Я дуже радий, що президент України виявив мужність, і розставив усе на свої місця", - прокоментував Чорномирдін відставку українського уряду на чолі із прем'єром Тимошенко. Він стверджує, що ситуація, яка склалася в українській політиці останнім часом, "це внутрішня справа України".

"Відправляти чи ні у відставку Кабінет міністрів покладено на главу країни Конституцією і народом, що його обрав,", - сказав Чорномирдін.

"Усі одержали по справах, і в президента не повинно бути сумнівів із цього приводу", - вважає він. "Може, пика когось не сподобалася - він і відправив у відставку. І не треба його в цьому дорікати, це його повноваження, прописані в Конституції", - відзначив російський посол.

У теж час, він висловив сподівання, що із приходом "нового економічного блоку в українському уряді відносини між Росією й Україною покращаться".

"Наші торгово-економічні відносини не викликають тривоги. Цього року приріст у торгівлі може скласти 17-18%, і до наступного року ми вийдемо на обіг в $22- $23 мільярди разом з послугами", - сказав російський посол. Він підкреслив, що це гарний результат.

"Найбільше - 37% експорту України - припадає на Росію. Другий показник в 6% - в іншу країну. Наші відносини вже переросли просто економічні", - сказав Чорномирдін.

"Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування