Ахметов хоче купити швейцарську компанію

Понеділок, 12 вересня 2005, 11:24

Компанія System Capital Management вирішила купити 100% частку в статутному фонді компанії-металотрейдера Leman Commodities S.A. (Швейцарія).

Про це журналістам сказав старший менеджер SCM Ігор Сирий, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За словами Сирого, зараз угода проходить узгодження в антимонопольних органах Євросоюзу й Швейцарії, і SCM сподівається закрити її в жовтні.

"В Антимонопольний комітет Євросоюзу ми подали (заяву із проханням схвалити угоду) за спрощеною процедурою, її розгляд повинен закінчитися через 30-45 днів", - сказав Сирий.

За словами Сирого, до цього група SCM не володіла частками у компанії Leman Commodities.

"До цього моменту у групи SCM й Leman були зовсім різні акціонери. Ми працювали з Leman на основі партнерських відносин", - додав Сирий.

Як повідомлялося, SCM володіє й управляє активами в металургійної, машинобудівній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа й інших галузях, володіючи контрольними пакетами більше 90 підприємств (у тому числі опосередковано).

Leman Commodities є ексклюзивним трейдером "Азовсталі", Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного заводу, а також торгує металом комбінату "Криворіжсталь".

В 2004 році Leman Commodities збільшила продажі металопродукції на 13,6%, або на 0,91 млн. тонн у порівнянні з 2003 роком до 7,621 млн. тонн. Доход Leman Commodities в 2004 році виріс на 113% у порівнянні з 2003 роком до 3,844 млрд. доларів.

90% акцій SCM, що є закритим акціонерним товариством, належить президентові футбольного клубу "Шахтар" Ринату Ахметову, 10% - його дружині Лілії Смирновій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування