У Порошенка 35 соток біля Буржуя, де він співає "Ніч, яка місячна"

Понеділок, 12 вересня 2005, 12:29

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко в суботу показував журналістам свою дачу в Петровському хуторі.

За словами журналіста "Коммерсанта", який побував на дачі, "особняк з червоної цегли побудований без особливих витребеньок".

"Їхати з Києва до хутора Петровського, де знаходиться заміський будинок Петра Порошенка, майже годину. Поруч із садибою колишнього секретаря РНБО знаходиться головна визначна пам'ятка району – особняк, у якому знімався серіал "День народження буржуя", пише видання.

Як розповів Порошенко журналістам, спершу батьки його дружини Марини купили в Петровському хуторі 15 соток землі, а трохи згодом сам Порошенко купив поруч ще 20 соток, після чого почав будувати будинок і облаштовувати дачу.

За його словами, усіма роботами займалася дружина.

"Я не маю жодного стосунку до усього, що ви тут бачите. Я буваю тут раз на два тижні, і усе з упевненістю доручаю своїй дружині",– говорить Порошенко.

Половину ділянки займає фруктовий сад – яблуні, сливи, персики і черешні. Наприкінці садиби біля сараю розташовані виноградник і невеликий город – на грядках ростуть помідори і буряк.

"Відразу біля грядок розташовано порослий бур'яном тенісний корт. Помітивши подив кореспондента "Коммерсанта", Порошенко відразу пояснив: "У теніс я вже давно не граю – немає часу". Гостей у садибі він також приймає нечасто. Один раз на дачу приїжджав Віктор Ющенко, але це, за словами самого пана Порошенка, "було ще до його президентства, і я майже нічого не пам'ятаю про той візит", - пише видання.

фото Коммерсанта
"Двоповерховий особняк з червоної цегли побудований без особливих витребеньок. Хіба що з боку вулиці на другому поверсі розташовані дві невеликі тераси з арками. Відразу при вході в будинок – хол, наприкінці якого широкі сходи з балюстрадою ведуть на другий поверх. Усього в будинку шість кімнат. На першому поверсі – кухня, вітальня і господарські приміщення, на другому – спальня, дитяча, кімната старшого сина Олексія і кабінет самого Петра Порошенка. Інтер'єр кімнат досить аскетичний", - відзначив автор статті.

"У цей будинок ми привезли свої старі меблі, а оформленням кімнат також займалася дружина. Як бачите, ніякої ліпнини або гобеленів тут немає. Марина, щоправда, хоче колекціонувати картини, але я проти",– розповів Порошенко журналістам.

За словами журналіста, єдиним місцем, що не подобається Порошенку на дачі, є альтанка. Вона нагадує київські бювети. Як розповів екс-секретар РНБО, він був проти будівлі, але дружина і теща вирішили так.

Батьки дружини Порошенка також живуть на цій дачі в окремому особняку.

Під час обіду журналісти подарували Порошенку горілку "Так", але той сказав, що пити її не буде, оскільки в ній незаконно використана революційна символіка.

"Під час обіду він розповів, що дуже любить народні пісні, але співати сам відмовився. Умовити його змогла лише дружина, що почала співати першою. Чоловік і жінка виконали вдвох "Ніч яка місячна", після чого мама Марини Порошенко принесла шашлики", - пише "Коммерсант".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування