До Єханурова пішли ходоки за портфелями

Понеділок, 12 вересня 2005, 13:24

Лідер фракції Української народної партії Юрій Костенко має намір обговорити з в.о. прем'єр-міністра Юрієм Єхануровим кадрові питання формування нового складу уряду.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок Костенко нагадав, що УНП була в урядовій коаліції, і в партії немає планів виходити з неї.

За його словами, він має намір обговорити питання про те, "на що фракція може розраховувати" у новому уряді.

Лідер фракції підкреслив, що в УНП є досить фахівців, що можуть працювати і в енергетичній, і в економічній сферах. Зокрема, депутати Валерій Асадчев і Валерій Альошин, є фахівцями у фінансовій і банківській сферах, Олександр Гудима - в енергетичній.

"Є дуже багато фахівців", - підкреслив Костенко, додавши, що хотів би почути спочатку думку в.о. прем'єр-міністра.

Він також заявив, що УНП не планує відкликати з уряду В'ячеслава Кириленка, який займав посаду міністра праці і соціальної політики.

Відповідаючи на питання про те, коли може бути підписано документ про співробітництво між Кабміном і фракціями і групами парламенту, Костенко відзначив, що над цим документом поки працює відповідна робоча група. За його словами, робоча назва документа - меморандум стабільності.

Костенко відзначив, що поки що йде підготовка самого документа, і мова не йде про конкретні терміни його підписання.

У документі, як очікується, йтиметься про узгодження позицій сторін, на основі яких відбудеться об'єднання позицій фракцій щодо необхідних кроків для української економіки і для подальшого розвитку демократії в країні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування