Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО наказав перевірити своїх корупціонерів. У ТУРЧИНОВА КІНЬ НЕ ВАЛЯВСЯ

Понеділок, 12 вересня 2005, 15:23

Президент Віктор Ющенко просить Службу безпеки України "ретельно виконати" його доручення з перевірки фактів про нібито корупцію у верхах, викладених екс-держсекретарем Олександром Зінченком, і після закінчення 10 днів дати відповідь.

Представляючи в понеділок новопризначеного голову СБУ Ігоря Дріжчаного, глава держави сказав: "Ви повинні дати відповідь, яка б відповідала фактам".

Ющенко відзначив, що вимагає ретельної перевірки кожної заяви. "Вашими вустами повинна говорити офіцерська честь", - підкреслив президент.

Він висловив стурбованість тим, що "боротьба з корупцією сьогодні нівелюється".

"Упевнений, що разом з вами ця людина (Дріжчаний) справиться з тими завданнями, про які я говорив", - відзначив президент, представляючи співробітникам СБУ нового главу відомства. Він попросив особовий склад служби безпеки підтримати Дріжчаного як керівника служби.

У свою чергу новий глава відомства подякував президенту за виявлену довіру і підкреслив, що зробить усе, щоб СБУ "стала новою сучасною службою" і "служила інтересам держави".

Президент також розкритикував роботу СБУ на чолі з відправленим у відставку Олександром Турчиновим. Глава держави сказав, що були чітко поставлені завдання, що не були виконані службою на належному рівні.

За словами Ющенка, СБУ не вдалося "за сім місяців радикально змінити ситуацію" "Якщо вас влаштовує такий стан кордону і рівень контрабанди, -...там кінь не валявся", - сказав президент.

"Торгівля людьми, наркотиками, біженці - проблеми залишилися на рівні минулого року", - сказав глава держави, відзначивши також нерозв'язаність проблем з "прослушкою" і сепаратизмом.

Крім того, президент розкритикував рівень деполітизації в СБУ і зажадав від нового глави відомства і його підлеглих дотримуватися "рівної дистанції з усіма політичними силами".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування