Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Питання з нагородою Тимошенко залишається відкритим

Понеділок, 12 вересня 2005, 17:21

Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський пояснює небажанням втручатися у внутрішній конфлікт в Україні рішення про неприсудження номінації "Людина року Центральної та Східної Європи" екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це Ключковський, який з понеділка приступив до виконання обов'язків посла Польщі, сказав під час прес-клубу в Міністерстві закордонних справ України, повідомляє УНІАН.

За його словами, нагороду "Людина року" дійсно планувалося надати Тимошенко, але, враховуючи внутрішній конфлікт в Україні, Інститут східних досліджень вирішив не надавати її нікому цього разу.

Відповідаючи на запитання журналістів, посол запевнив, що жодних дзвінків до Польщі з України з проханням не присуджувати цю нагороду, не було.

Як відомо, у прямому ефірі 9 вересня Тимошенко заявила, що за наявною інформацією, через особистий дзвінок Ющенка з неї зняли номінацію "Людина року".

Посол Польщі наголосив, що Інститут східних досліджень – це недержавна організація, яка має свою раду з представників наукових кіл та громадських діячів, і ця рада вирішує питання, кому видавати нагороду.

Як розповів посол, цього року рада вирішила, що нагорода має бути присуджена людині, яка є представником помаранчевої революції в Україні. При цьому фігурувало два прізвища – Ющенка і Тимошенко.

Враховуючи, що Ющенку вже присуджувалася ця премія, рада схилялася до того, що цього разу нагороду має отримати Тимошенко. Однак, враховуючи те, що в Україні виник внутрішній конфлікт, рада не хотіла займати позиції в цьому конфлікті і вирішила не надавати нагороду нікому.

Ключковський підкреслив, що в такому рішенні немає ніяких особистісних факторів. "Але для поляків лауреатом є помаранчева революція в Україні, це мав бути жест до героїв помаранчевої революції", - наголосив посол.

В той же час агентство "Інтерфакс-Україна", кореспондент якого теж був присутній на зустрічі, нічого не повідомляє про рішення не нагороджувати Тимошенко.

Згідно з отриманою в понеділок інформацією прес-служби економічного форуму, Тимошенко має отримати нагороду найближчим часом.

Нагороду вона не отримала через скасування її візиту. Як йдеться у повідомленні, Тимошенко мала отримувати нагороду як обличчя помаранчевої революції під час форуму.

Одним з власників інформаційного агентства УНІАН є фінансова група "Приват", яку пов'язують з Тимошенко.

"УП" не вдалося з'ясувати, що саме говорив посол, оскільки робочий день в посольстві вже закінчився.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...