Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметову краще купувати підприємства за кордоном

Понеділок, 12 вересня 2005, 18:23

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" прогнозує збільшення вартості активів після планованого приєднання коксохімічного заводу "Маркохім" до металургійного комбінату "Азовсталь".

Про це повідомив менеджер СКМ Володимир Гусак на прес-конференції для українських і російських журналістів у неділю в Донецьку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Після повідомлення про об'єднання цих підприємств вартість акцій "Азовсталі" й "Маркохіма" на фондовому ринку збільшилася", - констатував менеджер.

За його словами, об'єднання двох підприємств спрямовано на підвищення вартості цих активів, а також оптимізацію витрат, скорочення документообігу й зниження енергоспоживання. При цьому Гусак додав, що завершення процесу об'єднання очікується до кінця поточного року.

Також Сирий повідомив, що СКМ має намір збільшити свою частку в статутному фонді металопрокатного заводу Ferriera Valsider S.P.A (Італія) до контрольного пакета акцій.

За його словами, у цей час частка СКМ в італійському підприємстві становить 49%. "Після завершення угоди цього року ми матимемо більше 50% у цьому заводі", - констатував старший менеджер.

Менеджер СКМ Андрій Большаков, у свою чергу, відзначив, що компанія продовжує роботу із придбання нових активів. Зокрема, вивчалася можливість придбання двох підприємств у Північній Америці.

Крім того, компанія виявляла цікавість до одного із заводів в Африці, однак висновок по даній угоді також був негативним. Багато проектів аналізувалося по Європі, зокрема - завод у Хорватії (отримана тендерна документація, але заявка не подана), мініметалургійний завод у Румунії, кілька активів у Польщі.

На сьогодні СКМ бере участь у тендері на покупку 46,12% акцій турецької металургійної компанії Eregli Demir & Celik Fabrikalari TAS (Erdemir), до складу якої входять два меткомбінати, завод з виробництва труб, сервісний центр й інші дрібні компанії.

СКМ також має намір брати участь у приватизації українських вугільних шахт, повідомив менеджер Гусак. За його словами, у цей час СКМ володіє компаніями "Краснодонвугілля" й "Павлоградвугілля", потужностей яких не вистачає для повного забезпечення коксохімзаводів СКМ коксівним вугіллям.

ЗАТ "СКМ" володіє й управляє активами в металургійній, машинобудівній, енергетичній, вугільній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа й інших галузях і сферах економіки.

Власником 90% акції СКМ є бізнесмен Ринат Ахметов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування