Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РІЗАКА ЗНОВУ ЗАТРИМАЛИ. Шуфрич зірве голосування за Єханурова

Понеділок, 12 вересня 2005, 18:34

Проти екс-губернатора Закарпаття Івана Різака висунули нові звинувачення у кримінальній справі, яка пов'язана з побиттям студентів у Свяляві.

Про це повідомляє прес-служба СДПУ(о).

Як зазначається в повідомленні, у понеділок, згідно з рішення Закарпатського апеляційного суду, Різака мали звільнити з СІЗО.

Із 9-ї години під Ужгородським СІЗО його чекали однопартійці та журналісти. До Ужгорода прибули також депутати Нестор Шуфрич, Михайло Добкін, Ігор Шурма, Володимир Заєць, Тамара Прошкуратова.

О 10.00 адвокат Івана Різака Василь Мокану мав зустрітися зі слідчим обласної прокуратури Данчею, який мав підписати постанову про негайне звільнення Івана Різака. Однак слідчий прибув у СІЗО лише о 17.00, де у камері зачитав Різаку нове обвинувачення і постанову про його затримання, повідомляє прес-служба.

Різак обвинувачується в організації масових заворушень у Сваляві у листопаді минулого року. Екс-губернатора Закарпаття перевели до ІТТ, де він буде утримуватися до рішення Ужгородського міськрайонного суду.

Як зазначив Шуфрич, якщо Різака не буде звільнено, фракція СДПУ(о) у Верховній Раді блокуватиме роботу парламенту і зірве голосування за кандидатуру нового прем’єр-міністра.

"Ми не підпустимо до трибуни Єханурова, аби він оголосив свою програму. Ми блокуватимемо роботу парламенту до тих пір, поки Івана Різака не відпустять", - сказав Шуфрич.

В той же час Ігор Шурма зазначив, що влада робитиме все можливе, аби Різак знаходився під вартою до березня наступного року: "Різак буде у в’язниці до виборів. У такий спосіб провладні партії будуть паплюжити есдеків, твердячи, що це партія, члени якої знаходяться в тюрмі".

У той же час лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що "знову затримавши Різака, влада показала що боїться, що він з обвинувачуваного може перетворитися в обвинувача".

"Я упевнений, що за сваволю, що діється, і беззаконня доведеться відповідати усім, хто сьогодні прикриваючись гаслами законності і моральності діє беззаконня і сваволя. Але справедливість і закон усе одно восторжествують і об'єднані соціал-демократи вважають боротьбу за це своїм головним завданням", - заявив лідер СДПУ(о).

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування