"Криворіжсталь", НЗФ, "Укртелеком" і "Азот" продадуть за долари

Понеділок, 12 вересня 2005, 19:20

За період, що залишився до завершення 2005 року і за 2006 рік Україна планує одержати від приватизації 14,5 млрд. грн.

Про це повідомив на прес-конференції в понеділок в.о. міністра фінансів Віктор Пинзеник з посиланням на затверджений урядом проект держбюджету на 2006 рік.

За його словами, у поточному році є потреба одержати від приватизації 6,2 млрд. грн. Водночас дефіцит держбюджету 2006 планується повністю покрити за рахунок надходжень від приватизації - 8,3 млрд. грн.

Уряд має у своєму розпорядженні об'єкти для приватизації на загальну суму 19,9-24,4 млрд. грн., серед яких меткомбинат "Криворіжсталь", Сєвєродонецький азот, Нікопольський завод феросплавів, "Укртелеком", Одеський припортовий завод, гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, кілька готелів та інші об'єкти, сказав Пинзеник.

"На сьогодні затверджено 74 об'єкти до приватизації. По 64-х з них уже визначена дата продажу. Чому не можна розраховувати на повну суму? Тому що є ризики організаційні, політичні, тіньові, судові і т.д.", - відзначив Пинзеник.

За словами Пинзеника, можливі додаткові надходження від приватизації будуть направлятися тільки на разові інвестиційні проекти.

Міністерство фінансів, за словами Пинзеника, також ініціює можливість оплати інвестором вартості приватизованих об'єктів в іноземній валюті.

За його словами, разові великі надходження від приватизації можуть серйозно похитнути валютний ринок, тому, за словами Пинзеника, доцільніше, якщо держава зможе поетапно здійснювати продаж цієї валюти.

 

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...