Шаров не ставив палки в колеса Тимошенко й пропонує взаєморозуміння

Понеділок, 12 вересня 2005, 19:31

Фракція партії "Вперед, Україна" поки не має наміру брати участь у формуванні нового уряду.

Про це заявив у понеділок лідер фракції Ігор Шаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що за результатами минулої парламентської сесії в його фракції був найвищий відсоток серед всіх фракцій Верховної Ради підтримки президентських й урядових законопроектів, 96% й 76% відповідно.

"Вважаю, що це показові цифри, і обвинувачувати нас у саботажі, вставляння палок у колеса попереднього уряду, як це дехто намагається тепер робити - безглуздо. Разом з тим я зараз не уявляю собі, щоб наша фракція брала участь у формуванні нового уряду", - сказав Шаров.

У прес-службі лідера фракції агентству також повідомили, що Шаров у цілому не заперечує проти головної ідеї, закладеної в проекті декларації "Взаєморозуміння заради майбутнього".

Разом з тим він відзначив, що не підпише цей документ від імені фракції, якщо в декларації не будуть чітко окреслені причини, що спонукали вище політичне керівництво країни й лідерів партій і фракцій виступити з такою спільною заявою.

Депутат підкреслив необхідність об'єднання зусиль заради консолідації українського суспільства й будівництва сучасної держави, підкресливши в той же час, що "без визнання минулих помилок будь-які декларації так і залишаться голослівними фразами на папері".

На думку лідера фракції, у спільній декларації варто відобразити кілька принципових позицій, зокрема, констатувати, що українське суспільство виявилося на порозі економічної кризи, крім того, "кілька днів тому ми спостерігали всі ознаки кризи політичної, і це також має бути відображене в декларації".

"По-третє, якщо ми хочемо дійсної консолідації суспільства, то повинні однозначно засудити будь-який тиск на політичних опонентів і домагатися його припинення", - заявив Шаров.

Як нагадали в прес-службі, декларація "Взаєморозуміння заради майбутнього" пропонується до підписання президенту, в.о. прем'єра, голові Верховної Ради України, керівникам політичних партій і лідерам їхніх фракцій у парламенті.

Як повідомлялося, 8 вересня було оголошено про реорганізацію депутатської групи "Демократична Україна" у фракцію партії "Уперед, Україна", до складу якої ввійшли 19 депутатів. Керівником фракції обраний Ігор Шаров, уповноваженими представниками - Шаров, Віктор Мусіяка й Микола Нощенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News