Ющенко вибачився перед Лукашенком за Тимошенко

Понеділок, 12 вересня 2005, 20:00

Президент Віктор Ющенко в телефонній розмові в понеділок із президентом Білорусії Олександром Лукашенком вибачився за зустріч прем'єр-міністрів двох країн, яка не відбулася.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі глави білоруської держави.

При цьому Ющенко підтвердив готовність Києва направити нового керівника українського уряду в Білорусію "для продовження початого діалогу з подальшого розширення двосторонніх відносин у всіх галузях співпраці: як у політиці, економіці, так і в інших сферах", проінформували в прес-службі.

"Найближчим часом будуть визначені конкретні терміни візиту керівника уряду України в Білорусію, у ході якого планується обговорити питання підготовки зустрічі президентів двох країн", - підкреслили в прес-службі.

За даними прес-служби, бесіда глав двох держав пройшла в дусі сформованих добросусідських відносин. "Ющенко проінформував Лукашенко про ситуації в Україні, повідомив про причини відставки уряду, а також низки посадових осіб, які посідали високі державні посади", - проінформували в прес-службі.

Водночас за повідомленням прес-служби президента Ющенка, глави держав обговорили можливості врегулювання питань делімітації та демаркації державних кордонів, покращення організації транспортних коридорів, а також перспективу облаштування митних переходів відповідно до сучасних стандартів.

Зокрема, обговорювалося питання переходу в районі міста Славутич Чернігівської області. Також співрозмовники обговорили питання створення зони вільної торгівлі і проаналізували ряд підписаних, але ще не впроваджених угод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News