Костенко запропонує Єханурову кадри

Понеділок, 12 вересня 2005, 20:16

Лідер Української народної партії Юрій Костенко заявляє, що його партія не планує виходу з урядової коаліції.

Про це він сказав в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі в понеділок.

"Нагадаю, що в нас є представники в уряді, це міністр соціальної політики і праці В'ячеслав Кириленко, і ми його не збираємося відкликати. Щодо інших посад, то ті переговори ще не ведуться, але є домовленість з виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Юрієм Єхануровим про таку зустріч і обговорення питань, пов'язаних з формуванням нового уряду", - сказав він.

Він також зазначив, що його партія "має дуже великий потенціал фахівців, причому це фахівці, які не пов’язані з бізнесом, що дуже важливо для формування уряду, де бізнес-інтереси будуть відділятися від інтересів державної політики".

"Отже, ми хотіли б очолити енергетичну політику, у нас є дуже потужні кандидати на посади міністрів в економічному блоці, а також в гуманітарному. Все це напрямки, де ми могли би допомогти президенту Ющенку формувати нову політику", - зазначив він.

Костенко також зазначив, що сам не претендує на посади в уряді: "Не планую бути у виконавчій владі".

В понеділок його партія закликала створити всенародне виборче об’єднання патріотичних політичних сил, йшлося в заяві УНП, розповсюдженій її прес-службою у понеділок.

"Центральний провід УНП звертається з пропозицією створити всенародне виборче об’єднання патріотичних політичних сил до національно-демократичних політичних партій, патріотичних громадських організацій України", - йдеться у заяві.

У зверненні наголошується, що вибори 2006 року до Верховної Ради та до місцевих Рад "стануть подією виняткової історичної ваги для нашої держави і суспільства" і висловлено переконання, що "перемога патріотичних українських партій ознаменує завершальний етап мирної української революції".

Як відомо, головою УНП є Юрій Костенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування