Безсмертний теж наїхав на "священну корову" Турчинова

Понеділок, 12 вересня 2005, 21:19

Екс-віце-прем’єр з адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний заявляє, що СБУ за часів головування Олександра Турчинова займалася прослуховуванням вищих посадових осіб.

"Служба безпеки відповідала за прослуховування телефонних розмов, і тема ця не зникала. Тобто актуальність проблеми була зрозуміла протягом останніх 4 років, але вона в останні місяці ще більше стала актуальною і всі ці прослуховування і зміст телефонних розмов, які друкувалися в Інтернеті показували на те, що фактично Служба не виконувала своїх зобов’язань", - сказав Безсмертний.

За словами Безсмертного, СБУ не зазнала жодних змін з часів СРСР. "Складалось таке враження, що це священна корова, що їх не можна чіпати, тому що вони виконують свої завдання", - додав він.

Він розповів, що з питань внутрішньої безпеки органами міністерства внутрішніх справ останнім часом було відкрито близько 150 кримінальних справ і притягнуто до відповідальності працівників міністерства внутрішніх справ.

"По СБУ це був лише один випадок. Очевидно, що ці факти змушували діяти якось органи влади", - зазначив Безсмертний.

За його словами, "апогеєм всього цього" стало, "коли частина політикуму сказали, що у владі корупціонери". "Чим тоді займалася СБУ? Тоді робиться висновок, або всі ці слова пусте, або СБУ не справляється зі своїми обов’язками", - сказав екс-віце-прем’єр.

Безсмертний впевнений, що кадрові зміни, які нещодавно відбулися в СБУ свідчать про те, що "треба кардинально змінювати підходи до діяльності органів безпеки, особливо СБУ".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування