На міліцію завели справу через Ахметова

Вівторок, 13 вересня 2005, 10:46

Прокуратурою Донецької області порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками міліції під час обшуку приміщень ЗАТ "Люкс".

Про це повідомляє "Острів" з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

ЗАТ "Люкс", як власник майна, яке орендує бізнесмен Ринат Ахметов - виступило з офіційною заявою, у якій розцінило обшук як "акт тиску на найбільшого українського бізнесмена Ахметова".

Підставою для порушення справи стали численні факти порушень вимог діючого законодавства під час перевірки звернень керівників, працівників ЗАТ "Люкс", а також їхніх адвокатів.

Зокрема, обшук проводився з порушенням вимог закону України "Про міліцію" із застосуванням демонстрації БТР і автоматичної зброї. Так, працівники міліції при відсутності небезпеки цілилися зброєю в громадян і без причин загрожували її застосувати.

При цьому, як до працівників товариства, так і до громадян, які там знаходилися випадково, працівники міліції застосовували психологічне і фізичне насильство, принижуючи гідність людей.

Так, один із працівників ударив рукою в обличчя офіціантку їдальні ЗАТ "Люкс", заподіявши їй тілесні ушкодження. Одна з жінок під прицілом зброї була змушена лягти на землю в бруд.

Слідство у справі продовжується.

Обшук у приміщеннях ЗАТ "Люкс" у Донецьку був проведений 16 серпня 2005 року. 

За інформацією прокуратури Донецької області, обшук у "Люксі" проводився в рамках розслідування справи про ухиляння від сплати податків і зловживанні службовим становищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування