Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук хоче Тимошенко замість Януковича і забере в Зінченка компромат на Порошенка

Вівторок, 13 вересня 2005, 11:41

Держсекретар Олег Рибачук вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може очолити опозицію.

"Ви праві, Юля збере таких політиків, тих, хто був на Майдані. Це протесний електорат", - сказав він у вівторок в ефірі радіостанції "Ехо Москви", повідомляють "Новости Украина".

При цьому держсекретар відзначив, що поки не бачить програми, яку може вибрати екс-прем'єр, і яка буде відрізнятися від курсу, проголошеного президентом Віктором Ющенком.

Характеризуючи роботу Тимошенко, Рибачук назвав її "політично самовдосконаленою машиною". "У неї талант - вона на ходу відчуває, що потрібно робити, і робить", - сказав держсекретар.

Він відзначив, що вітав би появу на політичній арені такого гравця як Тимошенко, зважаючи на те, що в країні відсутня сильна опозиція. При цьому держсекретар нагадав, що в опозиції залишається екс-прем'єр Віктор Янукович, який, на думку Рибачука, "розчинився, його не видно і не чутно".

Рибачук також відзначив, що Тимошенко пішла у відставку добровільно. "Я хочу сказати, що Юлія Володимирівна відправила себе у відставку добровільно. Це не було рішенням президента. Він до останньої секунди хотів утримати цей союз", - сказав Рибачук.

Держсекретар додав, що виступив у ролі посередника між конфліктуючими сторонами.

"Були конфліктуючі сторони - 2-3 людини з уряду, 2-3 з оточення президента. Була досягнута домовленість, що ці антагоністи - 2-3 міністра підуть", - сказав держсекретар.

"Але зранку мені на мобільний телефон подзвонила Юлія Володимирівна і крізь сльози сказала: "Я так більше не можу", - повідомив Рибачук. За його словами, президент після цього сказав про те, що "більше ми не повертаємося" до цього питання.

Також Рибачук не виключає, що екс-держсекретар Олександр Зінченко може надати йому додаткові докази корупції в керівництві країни.

"Завтра (у вівторок) у мене запланована зустріч з Олександром Зінченком і сподіваюся, що він мені надасть додаткові факти корупції серед керівництва", - заявив Рибачук. "Ще вчора (у понеділок) у прокуратурі, у секретній службі й у міліції було буквально два аркуші за цими фактами", - додав він.

За словами держсекретаря, він "найближчими днями має намір зібрати керівників прокуратури і міністерства внутрішніх справ України і на цій зустрічі з'ясувати, чи є в них переконливі докази корупції".

"Президент Ющенко привселюдно заявив, що якщо є докази і факти корупції у владі, вони мають бути пред'явлені", - сказав Рибачук. "Президент це кілька разів підтвердив - будуть факти - ці люди будуть звільнені", - додав держсекретар.

За словами Рибачука, якщо колишній держсекретар і володіє інформацією такого роду, "то зрозуміло, що він не віддасть оригінали документів у прокуратуру". "Це пояснюється тим, що Зінченко очолював структуру, яка боролася з корупцією, а прем'єр-міністр мала своїм найближчим соратником керівника секретної служби", - пояснив Рибачук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...