Семенюк рада, що Тимошенко звільнили. Криворіжсталь більше не продають?

Вівторок, 13 вересня 2005, 13:45

Голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк вітає відставку уряду Юлії Тимошенко й призначення в.о. прем'єром Юрія Єханурова, вважаючи, що вона позитивно відіб'ється на роботі ФДМ, а приватизація ВАТ "Криворіжсталь" може бути припинена.

Про це Семенюк сказала в інтерв'ю "Українській інвестиційній газеті", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Коли стало питання про повторну приватизацію "Криворіжсталі", Єхануров сказав, що не треба поспішати із продажем цього об'єкта. Зараз я дуже сподіваюся на його здоровий глузд і підтримку. Та й президент ще не сказав свого останнього слова", - сказала Семенюк.

На її думку, існують інші джерела наповнення державного бюджету, у тому числі за рахунок дивідендів на державні корпоративні права й орендну плату.

"Продавати треба тільки "лежачі" об'єкти... А у великих, успішних підприємствах можна продати близько 10% тієї ж "Криворіжсталі" - і гроші з'являться, і фондовий ринок заробить", - відзначила глава ФДМ.

Вона уточнила, що в минулий четвер був прийнятий закон, який дозволяє призупинити продаж стратегічних об'єктів до прийняття програми приватизації, у тому числі й "Криворіжсталі".

Відповідаючи на запитання про своє ставлення до законопроекту лідера фракції Компартії Петра Симоненка про націоналізацію підприємств гірничо-металургійного комплексу, Семенюк сказала: "Нормально. Тільки треба піти більш хитрим шляхом. У мене є своє бачення цього".

ФДМ 10 серпня оголосив конкурс із продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" за початковою ціною 10 млрд. грн. Конкурс має бути проведений 24 жовтня 2005 року об 11.00 у приміщенні центрального апарата ФДМ.

В.о. міністра фінансів Віктор Пинзеник, коментуючи підсумки розгляду проекту держбюджету-2006 Кабінетом міністрів у понеділок, повідомив, що в держбюджет-2005 необхідно одержати від приватизації 6,2 млрд. грн., а плани приватизаційних надходжень держбюджету-2006 ще вище -- 8,3 млрд. грн.

За його словами, уряд має у своєму розпорядженні об'єкти для приватизації на загальну суму 19,9-24,4 млрд. грн., серед яких - меткомбінат "Криворіжсталь", СГПП "Азот", ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", ВАТ "Укртелеком", Одеський припортовий завод, Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, кілька готелів й інші об'єкти.

Держбюджет-2005 станом на 1 вересня одержав 1516,7 млн. грн. дивідендів, нарахованих на акції (частки, паї) господарчих товариств, що перебувають у держвласності, що майже в три рази перевищує планові завдання на поточний рік.

Крім того, від оренди держмайна отримано 181,5 млн. грн., що майже на 15% більше плану, однак надходження від приватизації склали всього 694,37 млн. грн. або 10% від плану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News