Уряду Тимошенко не вдалося побороти контрабанду

Вівторок, 13 вересня 2005, 15:52

Виконуючий обов'язки першого віце-прем'єр-міністра України Анатолій Кінах заявляє про відновлення контрабандних схем імпорту товарів.

Таку думку він висловив, аналізуючи динаміку надходжень коштів від Державної митної служби, під час 12-го засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань боротьби з контрабандою у вівторок.

В.о. першого віце-прем'єра повідомив, що у березні цього року щомісячна сума надходжень коштів до держбюджету від імпорту товарів зросла до 2,7 млрд. грн. і з того часу цей показник фактично не змінювався.

"Це ознака того, що відновлюються ті схеми контрабанди, які діяли раніше: перерваний транзит, маніпуляції з мінімальною митною вартістю, нові шляхи перетину митного кордону без сплати податків, корупція в структурах, які повинні захищати митні кордони", - сказав Кінах.

У зв'язку з цим він наголосив на необхідності розглянути питання щодо покращення професійного складу міжвідомчої координаційної ради, а також більшого залучення до контролю роботи митних служб прозорого і чесного бізнесу.

Загалом, за даними Кінаха, за 8 місяців цього року надходження до держбюджету від Державної митної служби становили 19,4 млрд. грн., що на 8,3 млрд. грн., або на 74% більше, ніж за відповідний період минулого року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування