Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко каже, що ідеї Ющенка не вистачає Кучми

Вівторок, 13 вересня 2005, 16:34

Екс-віце-прем’єр Микола Томенко вважає, що підписання "Декларації єднання та співпраці заради майбутнього", запропонованої президентом Віктором Ющенком, є недоречним і суспільно та політично невмотивованим.

Про це йдеться у заяві Томенка, розповсюдженій його прес-службою у вівторок.

"Ідея підписання "Декларації єднання та співпраці заради майбутнього" – спроба переконати суспільство, що в Україні немає політичної кризи, немає розслідування справ про корупцію серед наближених до президента людей", йдеться у повідомленні.

На думку Томенка, підписання цього документу "виглядає як декларація єднання заради підтримки оточення президента, стосовно якого ведеться слідство щодо причетності до незаконної та корупційної діяльності".

Екс-віце-прем’єр також заявляє, що документ про єдність серед політичних сил міг би мати місце лише тоді, коли буде завершено розслідування "справи Порошенка-Третьякова-Мартиненка", а також "визначена система розподілу повноважень у виконавчій владі та затверджено новий склад уряду на засіданні парламенту".

"У ситуації, що склалась сьогодні, підписання такого документу є недоречним і суспільно та політично невмотивованим", - йдеться у заяві.

Крім того, Томенко звертає увагу на те, що у проекті цього документу передбачається створення всеукраїнської політичної ради, яка буде "консультативно-дорадчим органом при президенті України з питань гармонійного розвитку України" та ініціюється проведення загальнонаціонального "круглого столу" за участю політичних сил, профспілок, наукової та мистецької еліти.

"Така ініціатива вже безліч разів використовувалась і була дискредитована радниками Леоніда Кучми, тому цій ідеї бракує лише, щоб Леоніду Кучмі і запропонували очолити та провести цей "круглий стіл", - вважає Томенко.

В той же час фракция ПРП, яка відмовилась підписувати “Декларацію про єднання та співпрацю заради майбутнього” вважає, що виходом з кризи "мають бути не декларації, а конкретні рішення та дії".

"Серед таких рішень та дій фракція партії “Реформи і порядок” бачить розмежування повноважень в системі влади, перевірку фактів корупції у вищих ешелонах влади та формування складу нового Кабінету Міністрів", - йдеться у повідомленні.

До здійснення цих кроків фракція партії “Реформи і порядок” вважає недоцільним підписання “Декларації про єднання та співпрацю заради майбутнього”.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...