Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не забиратиме "Азот" і піде на мирову

Вівторок, 13 вересня 2005, 17:38

Найближчим часом на розгляд Кабміну буде подано узгоджений варіант мирової угоди з інвестором Сіверодонецького "Азоту".

Таке рішення прийняте на нараді щодо забезпечення перспектив ефективної діяльності підприємства, яка відбулася під головуванням в. о. першого віце-прем’єр-міністра Анатолія Кінаха, повідомляє його прес-служба у вівторок.

Коментуючи результати наради, Кінах повідомив, що робота по узгодженню мирової угоди стосовно "Азоту" "проводиться профільними міністерствами та відомствами спільно з інвестором шляхом консультацій і переговорів".

Кінах також поінформував, що інвестор проявляє готовність до діалогу з органами державної влади задля компромісного варіанту розв’язання проблемних питань навколо "Азоту".

На думку Кінаха, "більш ніж піврічні дискусії стосовно ЗАТ "Сіверодонецьке об’єднання "Азот" виходять далеко за межі інтересів підприємства, оскільки заважають соціальній стабільності у регіоні й негативно впливають на інвестиційний імідж країни".

Він нагадав, що на сьогодні інвестор забезпечив збільшення прибутковості та погашення боргових зобов’язань підприємства, нарощування обсягів виробництва, виконання інвестиційних зобов’язань.

"На сьогодні статус-кво за частками держави й інвестора на підприємстві збережено, його роботу стабілізовано, що багато в чому стало можливим завдяки своєчасному втручанню президента України", зазначив в.о першого віце-прем’єра.

Як запевнив Кінах, проблемні питання навколо створення та діяльності ЗАТ “Сіверодонецьке об’єднання Азот” будуть вирішуватися “виключно в межах вітчизняного законодавства, з урахуванням показників діяльності підприємства, результатів виконання зобов’язань інвестором, інтересів трудового колективу, регіону, держави”.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...