Тимошенко ще раз обізвали цинічною "шантажисткою"

Вівторок, 13 вересня 2005, 19:24

Лідер парламентської фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко вважає, що, попри постійні запевнення Юлії Тимошенко в підтримці курсу президента, основною лінією її політичної поведінки та дій лояльних до неї політичних сил буде шантаж президента.

Так Мартиненко розцінив останні заяви представників БЮТ щодо непідтримки кандидатури Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра та відмову підписувати Декларацію співпраці заради майбутнього України, повідомляє прес-служба партії.

На думку лідера фракції "Наша Україна", можна виділити кілька мотивів такої поведінки Юлії Тимошенко.

"Основним з них є цинічний політичний розрахунок, пов'язаний з тактикою ведення нею виборчої кампанії. Юлія Володимирівна протиставлятиме піар свого уряду реальній роботі уряду Юрія Єханурова та спробує зробити все для того, щоб це протиставлення було на її користь. Крім того, відвертий саботаж пропозицій президента пояснюється помстою Юлії Тимошенко за свою відставку", - відзначив Мартиненко.

Враховуючи ці фактори, він спрогнозував лінію поведінки Блоку Юлії Тимошенко в парламенті.

"Ситуативно фракція БЮТ координуватиме свої дії із фракцією СДПУ(о), адже вони тепер протистоять президенту", - сказав лідер фракції НСНУ.

"Тому не дивують прогнози лідера фракції СДПУ(о) Леоніда Кравчука про можливе спільне з Юлією Тимошенко формування уряду після виборів 2006 року. Добре знаючи методи роботи Юлії Тимошенко, я припускаю й інші несподівані, на перший погляд, ситуативні союзи – наприклад, з "Братством" Корчинського чи ПСПУ Вітренко", – сказав Мартиненко.

"Дуже шкода, що Юлія Володимирівна так і не усвідомила, що всі уряди – як Кабмін, який вона очолювала, як уряд на чолі з Юрієм Єхануровим, так і уряд, що буде сформований за результатами парламентських виборів, були і будуть урядами президента України Віктора Ющенка. А також прописну істину про те, що мета далеко не завжди виправдовує засоби", - наголосив він.

Як відомо, взимку Роман Безсмертний заявив, що Тимошенко досягає мети методом "шантажу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News