Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисник матері Гонгадзе не вірить "крапці" Піскуна

Середа, 14 вересня 2005, 10:57

Представник прав та інтересів Лесі Гонгадзе депутат Сергій Головатий заявляє, що не визнає результатів експертизи тіла журналіста Георгія Гонгадзе, проведеної німецькими фахівцями.

"Я, як представник прав і інтересів Лесі Гонгадзе, і Андрій Федур, як її адвокат, свавільно відсторонений українською прокуратурою від ведення цієї справи, стверджуємо, що ми не визнаємо цієї експертизи як такої взагалі. І в нас на це є досить підстав, щоб її не визнавати. І тому Піскун (генпрокурор) не поставив крапку в цій справі", - сказав Головатий у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу".

За словами представника матері вбитого журналіста, є формальні і неформальні підстави для того, щоб не визнавати результати експертизи.

Формальні підстави, як стверджує Головатий - це проведення експертизи "поза рамками вимоги українського законодавства". "Ми це доведемо", - сказав Головатий.

Неформальні ж підстави, за словами представника потерпілої, - це існування розбіжностей між тим, що написано в результатах німецьких експертів, і тим, що сказав генеральний прокурор.

Результати експертизи, за словами Головатого, не свідчать про те, що "таращанське тіло" однозначно належить Гонгадзе.

У висновках експертизи сказано, що волосся, взяте зі светра убитого журналіста, "може належати" Георгію Гонгадзе.

Як відомо, Піскун на прес-конференції 9 вересня заявив, що результати експертизи дають підстави впевнено говорити про те, що "таращанське тіло" належить убитому журналістові.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...