Відставити Тимошенко допомогла Москва?

Середа, 14 вересня 2005, 13:05

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що у відставці прем’єра Юлії Тимошенко може бути російський слід.

Про це він заявив в інтерв’ю "Львівській газеті", опублікованому в середу.

"Я не відкидаю, що кремлівські джерела, підгодовані владою політтехнологи, чиновники середньої руки почнуть масований витік інформації: Росія поставила на Єханурова. І відставку Кабінету Тимошенко було організовано не без допомоги Москви", - сказав він.

Бєлковський також додав, що "з огляду на кадровий та інтелектуальний потенціал Кремля, така позиція, мабуть, оптимальна".

Він також підкреслив, що в Росії розуміють, що Кабінет міністрів Юрія Єханурова нічого не змінює в російсько-українських міждержавних відносинах, бо ідеологію зовнішньої політики України й далі визначає президент Ющенко.

Бєлковський також розповів, що "Кремль захоплений розвитком ситуації в Україні. В перші дні після відставки Юлії Тимошенко в президентській адміністрації (Росії) панувала зловтіха".

Проте, на його думку, для цього не було ні найменших приводів. "Адже в Києві відбулися звичайнісінькі політичні процеси – президент звільнив свій уряд".

"А відставні українські політики можуть виходити до телекамер і говорити, що вони думають, не погоджуючи кожний свій крок з якимись таємними кураторами. Російські політики можуть тільки позаздрити своїм колегам", - зазначив він.

На думку Бєлковського "Тимошенко стане лідером об’єднаної опозиції і за умов, коли на півдні та сході держави практично відсутні харизматичні лідери загальнонаціонального масштабу, вона залучить на свій бік електорат у цих регіонах України".

Він також зазначив, що серед мінусів Тимошенко є те, що "вона дуже сильний тактик, але поганий стратег".

"Тому можуть трапитися певні ексцеси, в тому числі сплановані зовнішніми силами, які порушать інерційний перебіг подій в Україні, про які я розповідаю. Майдан-II проти Ющенка нині нереальний, це утопія. І для екс-прем’єра найкраща стратегія – очікувати парламентських виборів", - зазначив Бєлковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування