Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стецьків кличе всіх на Майдан. За Тимошенко?

Середа, 14 вересня 2005, 13:36

Екс-президент НТКУ Тарас Стецьків та депутат Володимир Філенко закликають співвітчизників 21 листопада 2005 року прийти на Майдані Незалежності в Києві на річницю помаранчевої революції.

Про це йдеться у їхньому зверненні, переданому "Українській правді" у середу.

"21 листопада 2004 року ми вийшли на Майдан і своєю принциповою позицією вирішили долю України! 21 листопада 2005 року ми повинні бути в Києві на Майдані Незалежності. На нашому Майдані! Всі на Майдан!", - закликають Стецьків і Філенко.

У зверненні "польові командири Майдану" підкреслюють, що однією з найголовніших складових Майдану, "яка укорінилася у свідомості людей, була єдність Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, законно обраного президента і бажаного прем’єр-міністра".

"Тому шокуючою несподіванкою для багатьох з нас стало рішення президента України відправити у відставку Тимошенко та її уряд. Причому, це рішення не мало достатньої мотивації і тому виявилося незрозумілим для більшості громадян", - йдеться у зверненні.

Стецьків і Філенко наголошують, що люди "розділилися в своїх поглядах і оцінках: чи було це рішення справедливим? На чиєму боці правда? А чи не відбулася зрада настановам Майдану?"

"Відсутність відповідей на ці питання несе загрозу зростання розчарування і зневіри в суспільстві", - зазначають вони, додаючи, що "єдиним, хто може відповісти на ці запитання і винести свій вердикт, є Народ".

Стецьків і Філенко нагадують, що "майже рік тому Майдан став рішучою відповіддю на цинічні спроби режиму Кучми продовжити своє панування".

"Майдан був способом прямої народної дії щодо влади, яка зарвалася. В тих умовах Майдан став єдиним способом вирішити суспільний конфлікт між народом і злодійською владою", - йдеться у зверненні.

За їхніми словами, Майдан також став "тим вирішальним аргументом, який зробив Віктора Ющенка президентом України, тому очікування людей на зміни в усіх сферах суспільного життя були і залишаються великими".

"21 листопада 2005 року виповнюється перша річниця Помаранчевої революції. Ми не маємо права усунутися від вирішення тих проблем, які поставило сьогодення", - сказано також у зверненні.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: