Зінченко захищає Тимошенко від Ющенка, який не змінив "гравців"

Середа, 14 вересня 2005, 14:21

Екс-держсекретар Олександр Зінченко заявляє, що він здивований обвинуваченнями, які пролунали з боку президента Віктора Ющенка на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам "Голосу Америки", повідомили "Новости Украина" у приймальні Зінченка.

"Я здивований обвинуваченнями, що пролунали з боку президента України Віктора Ющенка на адресу екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко", – сказав він. За словами Зінченка, дана реакція "є свідченням того, що "гравці" в оточенні президента залишилися ті ж самі".

"Ніхто не відставлений і не відсторонений від справ. Машина як працювала, так і працює і, як засвідчили слова президента, з великими збоями", – пояснив Зінченко.

Він також відзначив, що "тим, хто порадив президенту так гостро критикувати Тимошенко, варто було б подивитися на промову президента під час представлення Тимошенко на посаду прем'єр-міністра у Верховній Раді 4 лютого нинішнього року, його позитивні оцінки 27 квітня на засіданні Кабміну і 24 серпня на Майднані Незалежності".

Зінченко також підкреслив, що втрату довіри до владної команди "не слід пов'язувати з діяльністю Тимошенко, Зінченка або Томенка".

"Набагато корисніше було б розібратися з причинами системної кризи. Однак для такого кроку, схоже, не вистачає ні мужності, ні відповідальності", – заявив він.

"Обмануті очікування українців повернуться до влади бумерангом, і тоді ні адмінресурс, ні провладні ЗМІ не зможуть їх зупинити", – сказав екс-держсекретар.

Говорячи про майбутній виборчий процес, Зінченко висловив упевненість, що "в Україні фактично утвориться коаліція конструктивних сил, які будуть відстоювати патріотичну позицію, і такі питання, як боротьба з корупцією, відділення бізнесу від влади, створення дійсно чесної влади, стануть ключовими на порядку денному виборів 2006 року".

Як відомо, у вівторок Ющенко звинуватив Тимошенко в зловживанні владою у своїх особистих інтересах під час перебування на посаді глави уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування