Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракція Януковича виправдується за декларацію Ющенка. Мороз вірить в Єханурова

Середа, 14 вересня 2005, 14:33

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що кандидатура Юрія Єханурова може бути підтримана парламентом.

Про це Мороз сказав на прес-конференції в середу в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Єханурова є шанс пройти через парламент", - сказав Мороз.

Він відзначив, що фракція СПУ поки не визначилася, як саме буде голосувати по даному питанню, однак рішення буде прийнято, очевидно, не пізніше п'ятниці. При цьому Мороз вважає, що соціалісти, швидше за все, підтримають кандидатуру Єханурова.

"Швидше за все, така підтримка буде забезпечена", - відзначив лідер СПУ.

Він також висловив упевненість, що затвердженню Єханурова на посаді прем'єра буде сприяти підписана у вівторок у Києві декларація єднання й співробітництва заради майбутнього України.

На думку Мороза, склад нового уряду зміниться, однак "не настільки істотно, як можна було б очікувати".

При цьому він упевнений, що соціалісти збережуть свої місця в новому Кабінеті міністрів. За його словами, всі члени СПУ, які працювали в уряді, зарекомендували себе як професіонали й "не брали участь в інтригах". У фракції СПУ 26 депутатів.

В той же час член фракції "Регіони України" Ігор Шкіря заявив, що підписання фракцією Декларації єднання і співробітництва в ім'я майбутнього України не означає, що фракція готова підтримати кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу депутата.

Також парламентарій вважає, що перш ніж приймати рішення про підтримку Єханурова, потрібно дізнатися, кого він буде пропонувати до складу свого уряду.

Шкіря повідомив, що поки фракції "Регіони України" ніхто не пропонував брати участь у формуванні уряду. "А на другорядних ролях ми грати не будемо", - підкреслив депутат.

Пояснюючи причини, з яких фракція підписала Декларацію єднання, Шкіря підкреслив, що дуже не хотів би спекуляцій з цього приводу.

За його словами, підписавши Декларацію, фракція підтримала не владу, а усвідомлення ситуації, у якій опинилася Україна.

"Ми відкинули всі політичні амбіції і пішли назустріч в ім'я України", - сказав Шкіря, додавши, що в цьому документі немає нічого, що суперечило би поглядам "Регіонів України" на розвиток країни.

У той же час ще один член фракції Віталій Хомутинник також поширив заяву, що підписання Декларації не означає, що Партія регіонів буде підтримувати ініціативи влади "щодо конкретних законопроектів або призначень".

"Якщо відкласти емоції і спокійно подивитися текст документа, то навряд чи є хоча б одна партія серед представлених у парламенті, що заперечить зазначені в Декларації цінності", - цитує депутата газета "Острів".

"Цей крок жодним чином не буде означати, що Партія регіонів перестає бути опозиційною, як, можливо, комусь хотілося б. Ми і надалі будемо підтримувати тверезі і логічні рішення, але будемо боротися проти незаконних і протиправних дій влади", - підкреслив Хомутинник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...