Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка криза "помаранчевої ідеї", і він програє вибори?

Середа, 14 вересня 2005, 15:12

Президенту Віктору Ющенку на парламентських виборах навесні 2006 року не вдасться одержати більшість у парламенті і створити свій уряд.

Так вважає директор Інституту політичних досліджень, російський політолог Сергій Марков.

"Парламентські вибори пройдуть у запеклій боротьбі. Ющенку не вдасться отримати парламентську більшість і створити свій уряд", - сказав він на прес-конференції в середу, повідомляють "Новости Украина".

Політолог вважає, що в Україні продовжується тенденція, спрямована на те, щоб не допустити Ющенка до управління країною.

"Ющенко мріє відмовитися від конституційної реформи. Але цього йому зробити не вдасться, опозиція, яка виступає за вирішення цього питання, настільки велика, що заблокує всі спроби Ющенка", - сказав Марков.

На його думку, зовнішня політика України надалі буде орієнтована на створення суперечностей з Росією. Марков також висловив думку, що Україні не вистачає потужних політичних ідей для повороту вбік Росії.

Політолог вважає, що з відставкою уряду в Україні почалася криза "помаранчевої ідеї". "В Україні закінчився постреволюційний період, у серйозній кризі виявилася ідея помаранчевої революції, ідея, яку намагалися експортувати в інші країни СНД", - сказав він.

За словами політолога, криза ідеї вилилася в розумінні неможливості "швидкого ривка в Європу", у неможливості революційним шляхом перейти до влади, яка була б некорумпованою.

"Демократії при Ющенку не стало більше. При Ющенку розв'язалося цькування політичних супротивників, відбувалося обмеження прав російськомовних, а також прав регіонів", - відзначив Марков.

Говорячи про відставку уряду, він відзначив, що вона була викликана суперечностями між Ющенком і Тимошенко.

"Тимошенко поставила завдання не розвивати економіку, а розвивати свій рейтинг, що став останнім часом вищий за рейтинг Ющенка. Це і послужило кроком до усунення Тимошенко", - сказав політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування