ПІСКУН ЗНАЙШОВ, ХТО КЕРУВАВ ТРАНЗИТНИМ СЕРВЕРОМ

Середа, 14 вересня 2005, 15:36

Генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що людині, яка контролювала діяльність транзитного сервера ЦВК під час виборів президента у 2004 році, висунуто обвинувачення і незабаром вона постане перед судом.

Про це він сказав в ефірі каналу НТН у вівторок.

"Цій людині пред’явлено обвинувачення, і справа закінчена, буде направлена до суду в цьому місяці", - сказав Піскун.

На питання, коли будуть судові засідання у справі отруєння президента Віктора Ющенка, у справі Георгія Гонгадзе, Піскун відповів: "Через декілька тижнів, як ми ці справи направимо до суду".

Водночас він зазначив, що "говорити про якісь терміни – це тиснути на слідчих". "Я не маю права цього робити", - додав генпрокурор.

Відповідаючи на питання про обвинувачення екс-держсекретаря Олександра Зінченка в корупції на адресу оточення президента, Піскун зазначив, що "сьогодні важко говорити про те, що є якісь результати цієї перевірки, тому що вона тільки практично розпочалася".

За його словами, перші документи від Зінченка надійшли в прокуратуру 9 вересня, "тобто через чотири-три дні після того, як він оголосив це на конференції офіційно".

"Результати будуть, певно, у десятиденний термін, який передбачений законами України для перевірки заяв", - сказав Піскун.

Водночас на питання, чи буде він звітувати разом з головою СБУ та міністром внутрішніх справ, яким доручено розслідування цієї справи, перед президентом, Піскун сказав, що він звітуватиме лише перед Верховною Радою.

"Результати ми можемо оголосити і на прес-конференції. Справа не в парламенті, справа в тому, що я не піду до Рибачука доповідати якісь результати, це не передбачено законом. Суспільство дізнається про це, певно, через десять днів: згідно із законом, ми оприлюднимо наші матеріали перевірки, наші висновки, і, я впевнений, що тут має бути тільки два документи реагування: перший документ – це або порушення кримінальної справи, або відмова в порушенні кримінальної справи", - сказав генпрокурор.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування