Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун відібрав у кучмістів 50 тис. гектарів

Середа, 14 вересня 2005, 18:58

У поточному році державі було повернуто понад 50 тис. гектари землі, що були незаконно виділені владними органами протягом декількох минулого років.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, за фактами злочинів, вчинених посадовими особами під час виділення землі, прокурори порушили близько 600 кримінальних справ, при цьому майже половина з них уже розглядається судами.

На сьогодні задоволено більш 3 тис. прокурорських протестів на незаконні акти і дії посадових осіб, пов'язані із землекористуванням, а за здійснення цих порушень притягнуто до дисциплінарної, адміністративної і матеріальної відповідальності 3 тис. посадових осіб.

Розкрито численні факти корупційних правопорушень у цій сфері. Лише прокуратурою Криму спрямовані до суду 12 протоколів про корупційні дії службовців органів влади, державного контролю і місцевого самоврядування.

Наведені результати вдвічі перевищують торішні, а сума відшкодованих у результаті прокурорського втручання нанесених державі збитків у 2005 році перевищила аналогічні за 2004 рік майже втроє і досягла вже більш 50 млн. грн.

Активно застосовуються органами прокуратури і цивільно-правові засоби впливу. Зокрема, на сьогодні прокурори заявили понад 7 тис. позовів, з яких дві третини вже розглянуті і задоволені, відзначають в Генпрокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування