Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко не копав під губернатора. Це ображені порушники

Середа, 14 вересня 2005, 19:28

Губернатор Київської області Євген Жовтяк відкидає обвинувачення низки міських і сільських голів регіону в обмеженні місцевого самоврядування.

Так він прокоментував на прес-конференції у середу в Києві телеграму на адресу президента, підписану близько 30 мерів міст і селищ, що входять у Київське регіональне відділення Асоціації міст України.

За словами Жовтяка, у цій заяві "не було названо жодного факту - були тільки голослівні заяви про переслідування місцевого самоврядування".

При цьому, за словами Жовтяка, більшість підписантів телеграм, у якій піднімається питання про його відповідність займаній посаді, представляють населені пункти, де допущено найбільше порушень у сфері землекористування.

Зокрема, він відзначив, що мер Броварів Віктор Антоненко вимагав від Жовтяка дати розпорядження правоохоронним органам у ході перевірки в місті дотримання законодавства в сфері землекористування "не втручатися в його справи".

На думку глави області, Антоненко "образився, що не було виконане його прохання".

Жовтяк повідомив, що обговорив це питання з головою АМУ, київським міським головою Олександром Омельченком зранку у середу, коли вони проводжали президента Віктора Ющенка в США з аеропорту Бориспіль.

За словами глави області, Омельченко "категорично відмежовується" від причетності до даної заяви.

Жовтяк також заявив, що вважає "непричетним особисто Омельченка до даного конфлікту". При цьому він не виключає, що "хтось у міськадміністрації, хто має вплив на цих міських голів, міг домагатися переходу від дискусії з Омельченком з приводу передачі або не передачі нових земель" у нову стадію - стадію вимог відставки Жовтяка.

Він також повідомив, що Омельченко пообіцяв підняти це питання на засіданні АМУ в майбутній понеділок. Крім того, за словами Жовтяка, він попросив створити незалежну комісію з членів АМУ і направити її в Київську область для підтвердження фактів, що викладені в телеграмі Київського регіонального відділення АМУ.

Глава Київської області висловив надію, що президент Віктор Ющенко "уважно поставиться до телеграми".

Жовтяк також заявив, що підписанти телеграми "не дочекаються переслідувань" з боку глави області, щоб використовувати цю ситуацію на майбутніх виборах.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування