Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вважає Єханурова "тимчасовим" і вимагає покарати Тимошенко?

Середа, 14 вересня 2005, 21:45

Партія регіонів "однозначно" заявляє, що не братиме участі у голосуванні за нового прем'єр-міністра і у формуванні нового уряду, вважаючи його тимчасовим.

Про це йдеться у зверненні лідера партії Регіонів Віктора Януковича з приводу підписання парламентською фракцією "Регіони України" декларації "Єднання та співпраця заради майбутнього".

"Лише впровадження політичної реформи, проведення нових парламентських виборів створює умови, за яких можна сформувати справді відповідальний, а не тимчасовий уряд, який зможе ефективно працювати", заявив Янукович.

На його переконання, в країні сьогодні "очевидна системна криза влади". "Але визнати її – це навіть не половина справи. Ми вимагаємо, щоб були названі конкретні винуватці тієї критичної ситуації в економіці України, яка склалася зараз. Замість незрозумілих сентенцій про друзів повинні бути зроблені рішучі висновки щодо осіб, які привели державу на грань економічної катастрофи".

"Однозначно і чітко ми ставимо сьогодні питання політичної амністії і визнання того факту, що зловживання на виборах мали місце як з одного, так і з другого боку", - заявив він, підкресливши, що такий крок "зможе довести, що президент є лідером не окремої частини, а всієї України" і "стане підтвердженням того, що президент справді чесний перед усім народом".

Янукович підкреслив, що фракція Регіонів взяла участь у розробці Декларації єднання та співпраці, тому, що "до тексту декларації увійшли важливі для розвитку суспільства питання" про "припинення політичних репресій в Україні, проблему порушення прав людини, реприватизацію".

Його партія розглядає декларацію "як ще один шанс переконати владу у тому, що вона робить системні помилки", додає Янукович.

"Ми сподіваємося, що декларація стане початком конкретних дій, а не черговим папірцем для заспокоєння опозиції. Надіємося на початок діалогу між владою і опозицією, на той круглий стіл, який дозволить у форматі обміну думками, у дискусії, а не під час акцій протесту розв'язувати насущні проблеми життя суспільства. Бо на нові революції нема часу", йдеться в тексті заяви.

Янукович також підкреслив, що партія Регіонів буде "різко і адекватно реагувати", якщо "влада спробує використати декларацію лише як маневр, як засіб для досягнення тимчасового політичного затишшя".

"Ми не дозволимо перекинути на нашу партію відповідальність за злочинні дії або злочинну бездіяльність влади... Ми були і залишаємося в опозиції до всього, що перешкоджає розвитку демократії і розвитку економіки України. Але ми ніколи не були і не будемо в опозиції до нашої держави і нашого народу", йдеться у заяві Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування