Пінчук знає про "шоу-бізнес" Тимошенко і $30 млн. від Березовського

Четвер, 15 вересня 2005, 10:51

Зять екс-президента Леоніда Кучми бізнесмен Віктор Пінчук стверджує, що російський олігарх Борис Березовський виділив до $30 млн. Юлії Тимошенко під час помаранчевої революції.

Про це він сказав в інтерв'ю російській газеті "Ведомости", опублікованому в четвер.

"За інформацією, яку я маю, Босов (близький до Березовського олігарх) і Березовський виділили Тимошенко від $15 млн. до $30 млн. під час помаранчевої революції", - сказав він.

Пінчук також повідомив, що Босов купив половину того пакету акцій Нікопольського заводу феросплавів, який належав групі "Приват".

"Так що, думаю, одним з мотивів діяльності Тимошенко (в уряді) була необхідність виконання взятих зобов'язань. Групі “Приват” до повної монополізації усього феросплавного сектора не вистачало тільки НЗФ. Ставки були дуже високі. Напевно, тому Тимошенко так відверто брала участь у цій історії", - заявив бізнесмен.

На питання, що, на його думку, послужило причиною відставки уряду Тимошенко, Пінчук відповів, що "причин для відставки уряду нагромадилося більше, ніж достатньо".

"Ситуація в економіці катастрофічна, причому створено вона штучно — неписьменними, бездарними, а часом і злочинними діями кабінету і його голови. Підготовка чорних списків реприватизації, щораз різних, внесла тотальну невизначеність... Гроші йдуть з країни", - сказав Пінчук.

"Не маючи економічних досягнень, уряд Тимошенко вдарився в шоу-бізнес...Дати народу хліба вона не могла, для цього треба було робити так, щоб у людей підвищився рівень добробуту. Виходить, потрібні були видовища. Відбирання бізнесу у великих бізнесменів і стало цим видовищем. Потрібно ж було чимось піднімати особистий рейтинг прем'єра!", - додав він.

Пінчук також розповів, як він вперше познайомився з Тимошенко в Москві в 1991 році.

"Один час у нас був спільний бізнес. У 1995 році ми створили корпорацію "Співдружність" і працювали якийсь час на газовому ринку України", - сказав Пінчук.

За його словами, Тимошенко була довіреною особою Павла Лазаренка, "який у той час був губернатором Дніпропетровської області, а згодом став скандально відомим українським прем'єром".

"Тоді практично жоден дніпропетровський бізнесмен не міг працювати без, скажімо, відрахувань в особистий фонд хазяїна регіону", - додав Пінчук.

Водночас Пінчук стверджує, що Тимошенко намагалася звести з ним особисті рахунки за те, що вона в 2001 році провела кілька тижнів у слідчому ізоляторі під час розслідування справи про зловживання в “ЄЕС України”.

"Вона це ставить за пряму провину моєму тестю і себе, мабуть, вмовила, що я мав до цього стосунок. Хоча знає чудово, що я не вважав за правильні ті дії", - сказав Пінчук.

За його словами, він "щиро намагався їй допомогти, тому що завжди вважав: економічні злочини повинні бути спочатку повністю доведені в суді".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...