Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПРОСИТЬ ЮЩЕНКА ВИЗНАТИ ПОМИЛКИ і врятує його від "самогубства"

Четвер, 15 вересня 2005, 11:27

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко пропонує президенту Віктору Ющенку визнати помилковим рішення про відставку уряду і підтримати блок Тимошенко на парламентських виборах 2006 року.

Про вона сказала в інтерв'ю агентству Reuters.

"Незважаючи на те, що президент вже звинуватив мене в складних діях не на користь держави, я вірю в те, що в президента завжди є шлях назад. Кожна людина, навіть президент, може визнавати свої помилки і повернутися до нормальної співпраці", – сказала Тимошенко.

Тимошенко також запропонувала Ющенку підтримати її партію на парламентських виборах.

"Мені здається, що оскільки я підтримала президента на президентських виборах, він би міг абсолютно логічно підтримати нашу політичну силу на виборах парламентських, для того щоб ми будували владу однієї ідеології", - сказала вона.

За словами Тимошенко, партія прихильників Ющенка не популярна в народі і "близька" до того, щоб взагалі не подолати тривідсотковий бар'єр на виборах у Верховну Раду.

"Сьогодні суспільство дуже розчароване політикою цієї партії (НСНУ). Вони (керівництво партії з оточення Ющенка) не розуміють, що це - самогубство", - відзначила вона.

На відміну від НСНУ, яка за словами Тимошенко, відійшла від ідеології Майдану, блок Тимошенко залишиться вірний заповідям революції.

"Нам не потрібно змінювати ідеологію, нам не потрібно змінювати мету, щось винаходити - ми будемо йти по тих завданнях, які ставили перед нами люди під час революції", - сказала Тимошенко, висловивши надію, що влада не почне репресії проти неї та її союзників.

Тимошенко заявляє, що її блок має намір провести "потужну виборчу кампанію" і завоювати більшість у Раді-2006, а після вступу в дію конституційної реформи одержати в ранзі прем'єра президентські повноваження.

"Я переконана, що в новому парламенті блок, який я очолюю, буде мати досить голосів, щоб формувати і владу в країні і політику", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що готова бачити своїми союзниками на виборах усі ті політичні сили, які "не зіпсовані владою" і залишилися патріотами.

Водночас Тимошенко заявляє, що розглядає новий Кабінет міністрів як тимчасовий і який буде з величезними труднощами працювати лише до парламентських виборів 2006 року, коли Тимошенко повернеться в Кабмін.

"Цей уряд дуже тимчасовий, він буде діяти в дуже складних політичних умовах, коли всі політичні сили будуть конкурувати і нікому не буде потрібно, щоб цей уряд працював ефективно", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр говорить, що в.о. прем'єра Єхануров може зіштовхнутися зі складностями в процесі затвердження його кандидатури депутатами, і після виборів вона змінить його на цій посаді.

"Я точно знаю, що справа, яку ми починали, не загине, тому що ми збираємося в уряд повертатися", - відзначила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування