ТУРЧИНОВ СКАЗАВ ЮЩЕНКУ, ЩО СЛІДСТВО ДОСІ НЕ МОГЛО ВСТАНОВИТИ ФАКТ ЙОГО ОТРУЄННЯ

Четвер, 15 вересня 2005, 12:50

Екс-голова СБУ Олександр Турчинов заявляє, що відсутні процесуальні докази отруєння президента Віктора Ющенка.

"Головна проблема, яка відтягує розслідування цієї справи і чому досі нікому не пред’явлено звинувачення – що до цього часу досі не встановлено факт самого отруєння", - сказав Турчинов на прес-конференції у четвер.

За його словами, для розслідування отруєння Ющенка потрібно проведення експертизи в Україні, де будуть взяті аналізи крові, шкіри і жирових тканин.

"Причому є процесуальні нюанси. Експертизу повинні проводити обов’язково українські експерти. Перед тим, як вони приступлять до цього процесу, вони повинні підписатися, що несуть кримінальну відповідальність за будь-які спроби фальсифікації її результатів", - сказав Турчинов.

Екс-голова СБУ нагадав, що Служба безпека займається тільки оперативним супроводом справи, а розслідує її Генпрокуратура.

Турчинов сказав, що розмовляв з генпрокурором Святославом Піскуном, чому вони досі не починають експертизу. "На що мені було сказано, що президент не має бажання здавати аналіз", - сказав Турчинов.

За словами Турчинова, він говорив з Ющенком, "що якщо ми далі будемо зволікати з проведенням експертизи, нас просто звинуватять у фабрикації".

"Президент пообіцяв мені, що він здасть аналіз найближчим часом. Подальший перебіг подій мені не відомий, але, наскільки я знаю, експертиза досі не проведена", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що "СБУ зробила все можливе у цій справі".

"Ми маємо похвилинний хронометраж, що відбувалося з Віктором Андрієвим протягом тижня до того, як погіршився його стан здоров'я: з ким він спілкувався, що він робив, хто був поруч з ним", - сказав Турчинов.

У"країнська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування