Стецьків думає, що збори на НТКУ – операція проти Ющенка

Четвер, 15 вересня 2005, 13:42

Екс-голова Національної телекомпанії Тарас Стецьків вважає збори представників профспілок НТКУ у середу тиском на президента Віктора Ющенка.

"Вчорашнє дійство, організоване керівництвом профспілок Національної телекомпанії, нагадувало мені дитячий садок у виконанні дорослих людей", - говориться в коментарі Стецьківа, поширеному прес-службою каналу.

Він відзначив, що організовували ці збори ті самі лідери профспілок, які декілька попередніх років "сиділи тихше води, нижче трави і слухняно виконували темники Медведчука".

"В мене склалося тверде переконання, що вся ця комедія була підказана ззовні", - заявив Стецьків.

"Уявіть собі: частина трудового колективу, 100-150 осіб, яка зібралася висловити свою думку, висунула кандидатуру Євгена Каленського, за якого голосує 60 осіб", - сказав він.

"А потім оголошується вибір трудового колективу – людина, яка отримала симпатії лише 60 працівників компанії (нагадаємо, за штатним розкладом на НТКУ працює біля 2 000 людей)!", - підкреслив екс-голова каналу.

"Здається, хтось в такий спосіб хоче серйозно тиснути на президента України щодо його рішення, кого призначити керівником Першого Національного", - вважає Стецьків.

"Я з сумом можу констатувати, що вчорашні сили, які не хочуть змін на каналі, серед яких дуже багато деструктивних елементів, просто використали вакуум влади на компанії: я вже звільнений, а новий керівник не призначений. І вони вирішили зробити все, аби залишити компанію в старому вигляді", - сказав він.

Стецьків відзначив, що спочатку керівництво профспілок говорило про необхідність проведення публічних конкурсних засад як елементу переходу до суспільного телебачення.

"А потім вони голосують за людину, яка на зборах відкрито говорить, що вона є проти впровадження на базі УТ-1 суспільного телебачення і, що її основне завдання -- соціальний захист працівників. Тобто відверто грає на популізмі, відверто прагне сподобатись частині колективу, який, нема де правди діти, підпадає під скорочення", - сказав Стецьків.

"Кожен керівник, який прийде на цю посаду, який хоче, щоб компанія буда успішною, буде вимушений іти шляхом скорочення і оптимізації. Тому що жодна телевізійна компанія Україні не має штату в 2 000 осіб!", - підкреслив екс-голова НТКУ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...