Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи хочуть справу проти Ющенка і дострокові вибори

Четвер, 15 вересня 2005, 14:06

Компартія України вимагає від Генпрокуратури і СБУ порушити кримінальну справу за фактом незаконного фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка російським бізнесменом Борисом Березовським.

Про це говориться в прес-релізі омпартії, розповсюдженому в четвер.

Як незаперечні докази іноземного втручання у внутрішні справи України комуністи називають не тільки скандал навколо фінансування Березовським кампанії Ющенка, але і "підтверджені факти того, що конгресом США були виділені 60 мільйонів доларів на виборчу кампанію Ющенка".

Серед інших доказів компартією називаються "багаторазові заяви "лідерів Майдану" про забезпечення ними через американське посольство оперативного зв'язку зі спецслужбами США безпосередньо в період президентських виборів".

Компартія вимагає від Центвиборчкому розглянути питання про незаконне фінансування президентської кампанії Ющенка і скасувати своє ж рішення про визнання Ющенка переможцем президентських виборів.

Крім того, з урахуванням доведених раніше численних порушень і фальсифікацій виборів з боку кандидата в президенти Януковича, комуністи вимагають визнати президентські вибори недійсними і розглянути питання про дострокові вибори президента України.

Компартія вимагає від Генпрокуратури і СБУ порушити кримінальну справу за фактом незаконного фінансування виборчої кампанії Ющенка.

Також комуністи вимагають провести ретельне розслідування порушень закону "Про вибори президента", як безпосередньо в період виборів, так і в контексті наступних президентських указів і розпоряджень, постанов і розпоряджень Кабміну, дій посадових осіб держсекретаріату, "що нанесли удар по економічному суверенітету й національній безпеці країни".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування