Луценко зізнався, що на нього теж тиснули

Четвер, 15 вересня 2005, 16:10

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко зізнався, що при призначенні керівників обласних управлінь на нього чинився тиск.

Про це він повідомив під час прес-конференції в Тернополі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За словами в. о. міністра, тиск на нього чинили керівники окремих політичних сил і голови окремих областей.

"Я двічі пішов на поступки і двічі поплатився – цих начальників мені потім довелося звільнити", – розповів Луценко.

При цьому він відзначив, що тиск на високих посадових осіб є в будь-якій країні і що його потрібно відповідно сприймати.

"Я не хотів би бути таким ідеалістом як пан Зінченко, який звинувачує, що хтось комусь телефонував. Так усі комусь телефонували. І Зінченко мені телефонував, і Юлія Володимирівна (Тимошенко), і Петро Олексійович (Порошенко). Але все в цій ситуації залежить від керівника", – сказав Луценко.

В. о. міністра завірив, що бере до уваги всі дзвінки, вислуховує всі позиції, але при цьому робить так, як вважає за потрібне, оскільки саме йому нести відповідальність за прийняте рішення.

"На даний момент я не допустив політизації міліції і вона не розшарована за політичними симпатіями", – відзначив Луценко.

Водночас він запевнив, що начальника Тернопільського обласного управління міліції Василя Писного він призначив свідомо без будь-якого тиску.

"Саме тому міліція тут працює належним чином, не пасе задніх в Україні, незважаючи на існуючі проблеми, критику і моє невдоволення окремими службами", – сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування