Верховна Рада буде розслідувати, як Кравчук "пнув" Ющенка

Четвер, 15 вересня 2005, 17:19

Верховна Рада України, швидше за все, створить спеціальну слідчу комісію для розслідування заяв лідера фракції СДПУ(о) Леоніда Кравчука щодо фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка російським бізнесменом Борисом Березовським.

Про це заявив у четвер на прес-конференції у Львові голова парламентського комітету з боротьби з корупцією й організованою злочинністю Володимир Стретович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нам не уникнути створення спеціальної слідчої комісії", - сказав він, відзначивши в той же час, що діяльність такої комісії не має під собою законодавчої бази. З тієї ж причини депутат скептично ставиться до заяв Кравчука щодо можливості оголошення імпічменту Ющенку.

Стретович висловив думку, що заява Кравчука не є випадковою, адже "вона з'явилася не відразу після виборів президента, а в період політичної кризи".

"Це спланована акція, щоб ще раз "штовхнути" президента й показати його в непривабливому світлі", - заявив Стретович. Він також вважає невипадковим те, що озвучив цю інформацію не хто інший, як перший президент й "харизматичний політик" Леонід Кравчук".

У той же час, лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова на прес-конференції вже заявила, що її фракція підтримає створення такої слідчої комісії.

Відповідаючи на питання про те, чи можливо почати процедуру імпічменту щодо Ющенка у зв'язку із заявами лідера фракції СДПУ(о) Леоніда Кравчука про фінансування Березовським виборчої кампанії президента, Богатирьова підкреслила, що сам факт такого фінансування має бути доведений.

У той же час вона відзначила, що фракція підтримає всі пропозиції, які стосуються того, щоб ця інформація була перевірена й доведена або спростована можливість такого фінансування. "Ми це підтримаємо, оскільки це дуже серйозні речі", - сказала Богатирьова.

Говорячи про можливість початку процедури імпічменту щодо Ющенка, Богатирьова нагадала про те, що процедура імпічменту не виписана в законодавчому полі України. "Ми можемо махати цим, як шашкою, над головою будь-якого президента", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування