Порошенко попередив Турчинова про кримінальну відповідальність

Четвер, 15 вересня 2005, 17:47

Екс-секретар Ради нацбезпеки і оборони Петро Порошенко розцінює заяви екс-голови СБУ Олександра Турчинова як підтвердження існування серед колишніх посадовців змови з метою неконституційного захвату влади.

"Знайшли підтвердження прогнози про спробу здійснення сценарію з дестабілізації політичної ситуації в Україні, мета якого - неконституційний захват влади", - сказано в заяві Порошенка, поширеній у четвер.

"П’ятого вересня було розпочато реалізацію першого етапу плану, підґрунтям якого є шантаж, брехня та цинізм. Певне коло осіб протягом декількох місяців займалося його ретельною розробкою. Але було допущено фальстарт", - стверджує Порошенко.

"Сьогоднішня прес-конференція екс-голови СБУ підтвердила, що задля реалізації своїх злочинних задумів незаконно використовувались можливості державних інститутів, в першу чергу Служби безпеки України", - вважає він.

"Екс-керівник спеціальної служби країни, на якого законом було покладено обов’язки щодо боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, протягом перебування на посаді використовував власні повноваження для збору, накопичення та викиду компромату, який не має жодної юридичної перспективи", - говориться в заяві.

"Проте, колишні державні службовці, які наввипередки роблять свої гучні спічі, повинні розуміти, що окрім політичної складової будь-яких заяв, є ще й юридична", - стверджує Порошенко.

Адже, пояснив екс-голова РНБО, якщо колишній голова СБУ своєчасно не доповів про наявність в нього чи то інформації про докази, чи то відомостей про те, де вони є, то, згідно чинного законодавства України, він підпадає під кримінальну відповідальність щодо приховування інформації, яка несе загрозу національній безпеці держави.

"Цілком зрозумілими з цього дня є причини неприхованої ярості та емоцій тепер вже бувшого керівника СБУ, агресивно виступаючого проти демократичного реформування правоохоронних органів та спецслужб", - вважає Порошенко.

Відтепер, на його думку, є всі підстави стверджувати, що дії президента України щодо останніх кадрових рішень є абсолютно своєчасними, виправданими та ефективними.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News