Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З довірою до виборів тільки в Африці гірше, ніж в Україні

Четвер, 15 вересня 2005, 18:04

В Україні й у Росії найбільше не довіряють політикам в порівнянні з іншими країнами.

Такі результати опитування "Хто править вашим миром", проведеного під егідою Всесвітньої Служби Бі-Бі-Сі компанією Gallup International в 68 країнах світу, йдеться у прес-релізі.

В Україні політикам не довіряють 75% опитаних, у той же час у Європі й США ці показники відповідно 64% й 60%.

Менше половини опитаних (47%) в усьому світі вважають, що вибори в їхній країні можна назвати вільними й справедливими. Але в Україні й Росії лише 25% опитаних вважають вибори в себе в країнах чесними й справедливими.

За рівнем недовіри політикам і політичним інститутам ці країни випереджають майже всю планету. Гірше з довірою до виборів справа лише на заході Африки, де чесними вибори називають 24% опитаних.

В Україні збройним силам і правоохоронним органам довіряють 8%, а в Росії - лише 4%. Середньосвітовий показник довіри поліцейським і військовим чинам у три рази вище - 26%, хоча в японців він становить 1%.

В Україні й у Росії, більше, ніж будь-де у світі респонденти називають основним фактор впливу на своє життя своїх близьких.

Поряд із цим, в Україні більше двох третин молодих людей до 30 років думають, що можуть впливати на своє майбутнє. Якщо дивитися на результати серед тих, хто старше 65 років, то там цей показник набагато нижчий.

Відповідно до опитування, жителі планети найбільше довіряють релігійним лідерам (33%), потім ідуть військові й поліцейські, а на третьому місці - журналісти, довіра до яких є особливо низькою в Європі.

Опитування проводилося в усьому світі в травні-липні 2005 року. У ньому взяли участь більше 50 000 чоловік, які представляють 1.3 мільярди жителів планети. В Україні опитування проводилося в червні 2005 року, а в Росії - у травні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування