ТИМОШЕНКО РОЗРАХУВАЛАСЯ ЗА ЄЕСУ "НАФТОГАЗОМ"?

Четвер, 15 вересня 2005, 18:17

Корпорація "Єдині енергетичні системи України" розраховувалась із міноборони Росії векселями НАК "Нафтогаз України".

Як заявив у четвер голова "Нафтогазу" Олексій Івченко, тепер міністерство оборони Росії вимагає сплати боргів ЄЕСУ, повідомляє 5 канал.

За його словами, перша частина пред'явлених векселів коштує 60 мільйонів доларів. Серед них є і датовані 2002 роком.

"Зараз ми вивчаємо, всі наші служби, яким чином векселі "Нафтогазу" попали до ЄЕСУ. Наше контрольне-ревізійне управління НаКу це вивчає, я дав доручення. І весь документооборот буде відомий", - сказав він.

"Але фактично це означає, що державними коштами було розраховано за борг комерційної компанії "Єдині енергетичні системи". І ми зараз вивчаємо питання, яким чином ці кошти не сплачувати", - зазначив Івченко.

Керівник "Нафтогазу" також повідомив, що Тимошенко втручалася в діяльність його компанії.

За його словами, більше ніж півроку НАК "Нафтогаз України" займалася тільки підготовкою звітних документів для уряду Тимошенко і не могла нормально працювати.

"Під час правління уряду Юлії Тимошенко 50% апарату "Нафтогазу" працювали на звіти для уряду. Інші 50% у цей час займалися підготовкою документів для відписування перевірок", - сказав він.

"Таке враження, що уряд хотів керувати "Нафтогазом України" власноручно. Якщо говорити відверто і реально, то мені не зрозуміло це бажання", - цитує Івченка Ліга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News