Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз займався звільненням Мельниченка

Четвер, 15 вересня 2005, 19:17

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко зможе приїхати в Україну, якщо справа Георгія Гонгадзе буде передана до суду, вважає лідер Соцпартії Олександр Мороз.

Про це Мороз сказав у четвер у Луганську, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Мельниченко повернеться в Україну, як тільки одержить гарантії власної недоторканності.

"Мало хто знає, що два тижні тому Мельниченка затримав Інтерпол у Туреччині, куди його запросили на засідання моніторингового комітету (ПАРЄ) з ініціативи Сергія Головатого", - повідомив лідер СПУ.

"Я займався звільненням Мельниченка. Зв'язався з міністром внутрішніх справ Луценком, і виявилося, що інтерполівські зведення і певні списки в Туреччині не були оновлені", - розповів Мороз.

"Там не знали, що переслідування по лінії Інтерполу з нього давно зняли в Україні. Тому зв'язалися з цією службою, і він був звільнений", - пояснив він.

Мельниченко зараз знаходиться в США, де в нього статус біженця. Екс-майор залишив батьківщину восени 2000 року, коли Мороз оприлюднив записи, нібито зроблені Мельниченком в кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми, що дали підстави обвинуватити екс-главу держави в причетності до убивства Гонгадзе.

Соцпартія внесла Мельниченка у свій виборчий список, однак Центвиборчком відмовив йому в реєстрації кандидатом у депутати, мотивуючи своє рішення тим, що той не проживав у цей час на території України. Екс-майор подав на Україну до Європейського суду з прав людини і виграв справу. Разом з тим, питання про реєстрацію його депутатом від СПУ так і не вирішилося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...