ЄС все одно спростить українцям в'їзд у Європу

Четвер, 15 вересня 2005, 19:29

Європейська комісія схвалила рекомендації для Ради Євросоюзу щодо початку переговорів з Україною про полегшення візового режиму.

Як повідомляє в четвер сайт Єврокомісії, мова йде про короткострокові шенгенські візи, дія яких не перевищує трьох місяців, передає "Інтерфакс-Україна".

Переговори про полегшення візового режиму планується почати до наміченого на 1 грудня 2005 року саміту Україна-ЄС. Вони будуть проводитися паралельно з переговорами про укладання договору про реадмісію, які вже розпочато.

Останні події в Україні не вплинули на хід переговорів з Європейським Союзом, у якому те, що відбувається, пов'язують зі становленням демократії й майбутніх парламентських виборів.

Такою була позиція представників Євросоюзу в ході засідання комітету Україна - Трійка ЄС із питань політичної безпеки, які прошли в середу в Брюсселі, повідомив журналістам український дипломат, який брав участь в засіданні.

"Наші європейські партнери намагаються зрозуміти логіку того, що відбулося. Для них це становить великий інтерес: вони знають про ці факти й намагаються зрозуміти, чому це відбулося, намагаються розібратися, на якому етапі були зроблені помилки й так далі. Вони б хотіли, щоб Україна залишалася відданою курсу європейської інтеграції, демократичною державою", - сказав дипломат.

Крім того, представники ЄС зробили й "головний висновок" по ситуації в Україні.

"Вони розуміють, що те, що відбувається в Україні - свідчення того, що демократія поступово стає реальністю. Вони відзначають ту відкритість у суспільстві в ході обговорення цих питань і розуміють, що це - проблеми росту, які, як вони сподіваються, будуть переборені", - сказав дипломат.

"Крім того, вони розглядають ці події, звичайно, і в контексті майбутніх парламентських виборів, - підкреслив дипломат.

У зв'язку із цим представники Євросоюзу висловили побажання, щоб парламентські вибори в Україні пройшли вільно, демократично, "щоб народ обрав той парламент, якого він заслуговує".

Разом з тим, ЄС сподівається, що це "має бути парламент демократичної спрямованості, який би сприяв пожвавленню темпів інтеграції України в ЄС", - сказав дипломат.

Він також повідомив, що представники Єврокомісії "дуже позитивно відзначили той факт, що відразу після відставки уряду президент Віктор Ющенко контактував із Соланою (Хав'єр Солана - верховний представник ЄС) і Баррозу (Жозе Мануель Баррозу - глава Європейської комісії), під час яких підтвердив відданість курсу європейської інтеграції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...