Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заспокоїв Райс про Тимошенко і просить місце в Раді безпеки

П'ятниця, 16 вересня 2005, 10:31

Виступаючи на 60-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, президент Віктор Ющенко запропонував закріпити за Східною Європою місце в Раді безпеки.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Він назвав реформу цього органу ООН "ключовим елементом у формулі підвищення ефективності діяльності Організації Об’єднаних Націй".

"Щоб діяти активніше, Рада безпеки має віддзеркалювати реалії сьогоднішнього дня. Справедливим було б представництво в ній всіх регіональних груп, включно зі Східною Європою",- сказав Ющенко.

Він наголосив також, що Україна бачить своє майбутнє в об’єднаній Європі.

"На Помаранчевому Майдані Україна здійснила мирний прорив до свободи, й тепер ми рішуче розбудовуватимемо відкрите громадянське суспільство та ринкову економіку, інтегровану в світову економічну систему", - підкреслив український президент.

У четвер він зустрівся з генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном. Під час бесіди було досягнуто домовленості про проведення в квітні наступного року спеціальної сесії Генасамблеї ООН, присвяченої 20-й річниці Чорнобильської катастрофи.

Зустрівшись в кулуарах сесії з державним секретарем США Кондолізою Райс, Ющенко запевнив її, що курс України на євроінтеграцію залишається незмінним.

Торкаючись свого рішення про відставку уряду Юлії Тимошенко, Ющенко заявив, що цей крок сприятиме стабілізації української економіки й поліпшить інвестиційний клімат в Україні.

Ввечері в четвер український президент виступив перед американськими політологами та бізнесменами на обіді в Рокфелер-центрі, влаштованому на його честь фундацією "Помаранчеве коло".

Він закликав американський бізнес активніше інвестувати свій капітал в економіку України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування