Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леся Гонгадзе вважає "героя" "глузуванням", а соціалісти звинувачують Литвина

П'ятниця, 16 вересня 2005, 13:36

У Львові в п'ятницю, у день п'ятої річниці зникнення Георгія Гонгадзе, пройшов мітинг пам'яті загиблого журналіста.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", виступила мати журналіста Леся Гонгадзе, яка знову сказала, що не вірить результатам експертизи "таращанського тіла".

"У мене немає впевненості, що це тіло мого сина, а те, про що я прошу вже п'ять років, ніхто і не думав робити" - заявила вона.

За нинішнього стану справ з розслідуванням загибелі її сина Леся Гонгадзе назвала глузуванням посмертне присвоєння її сину звання Героя України. Вона сказала журналістам, що Георгій - ніякий не герой, "а просто чесно робив свою роботу".

На мітингу також виступила бабуся Гонгадзе Руф Янівна, яка приїхала до Львова з Грузії. "Я дуже пишаюся своїм онуком, але хочу, щоб такі випадки більше не повторювалися, і журналісти могли вільно говорити те, що вони думають" - сказала вона. Руф Янівна також подякувала українському народові за високу оцінку діяльності її онука Георгія.

Секретар обкому СПУ Євген Таліпов, який взяв слово, звинуватив у вчиненні вбивства Гонгадзе колишнього президента Леоніда "Кучму і його опричників". Він також сказав, що до цього злочину причетний нинішній спікер парламенту Володимир Литвин, який обіймав у той час посаду голови адміністрації президента.

У мітингу взяли участь більше 200 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування