Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київська влада присвоїла ім'я Гонгадзе "помийці" із заводами

П'ятниця, 16 вересня 2005, 15:06

На вулиці, яку київська влада перейменувала ім'ям Георгія Гонгадзе, досі не змінено таблички, і вона залишається "Машинобудівною".

Про це в день 5-ої річниці зникнення журналісти пише "Україна молода".

"Рішення перейменувати Машинобудівну на честь убитого журналіста, справа якого, без перебільшення, спричинила революційні зсуви в українській політиці та всьому суспільстві, депутати Київради вирішили 16 червня цього року. Попри те, що в центрі столиці більш ніж достатньо зайвих у незалежній Україні комуністичних топонімів, кращого варіанта для перейменування не знайшлося. А шкода...", - пише видання.

Журналістам "УМ" довелося довго розпитувати людей, де знаходиться ця вулиця.

"Коли нарешті дісталися місця, то спершу подумали, чи немає в місті ще однієї вулиці з такою ж назвою, — настільки похмуро виглядали бетонні паркани промислових підприємств та пошарпані стіни будівель. Ось завод скловиробів, підприємства "Київавтодор" та "Київсвітло", магазини, знову завод, нарешті кілька житлових будинків-"хрущовок"... "Вбита" дорога, пилюка замість тротуару... "Гідний" вибір для увічнення пам'яті Героя України, нічого не скажеш...", - пише видання.

На вулиці досі залишились таблички зі старою назвою.

Як пояснив виданню заступник начальника управління внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації Петро Захарченко, відповідні роботи розпочнуться тільки після підписання розпорядження КМДА, в якому буде вказано, хто відповідатиме за виготовлення та розвішування нових вказівників, хто і в який термін буде перереєстровувати громадян та перепрописувати транспорт, а також скільки грошей на це виділить міський бюджет.

В той же час працівник місцевого ЖЕКу зазначив, що поки столичне керівництво не скоротить десять нинішніх міських районів до сімох, ніхто перейменуванням займатися не буде.

Як відомо, СПУ наполягає на перейменуванні вулиці Банкової, де знаходиться секретаріат президента, у вулицю Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...