Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС просить Ющенка віддати під суд убивць Гонгадзе

П'ятниця, 16 вересня 2005, 15:11

Європейський Союз стурбований тим, що слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе усе ще не завершене.

Про це сказано в заяві головуючої в ЄС Великобританії від імені Євросоюзу, текст якої мають "Українські новини".

"У п'яту річницю зникнення й убивства журналіста Георгія Гонгадзе Європейський Союз бажає висловити свою стурбованість тим, що розслідування обставин його смерті усе ще не завершене", - сказано в заяві.

ЄС зазначає, що за останній рік в Україні покращилося становище зі свободою засобів масової інформації.

Євросоюз підкреслює, що ці здобутки потрібно закріпити, щоб більше не могло виникати питань про безпеку журналістів та їхню свободу об'єктивно висвітлювати ситуацію в Україні.

"Тому ЄС закликає українську владу продовжувати робити все можливе для завершення розслідування вбивства Георгія Гонгадзе й віддати зловмисників у руки правосуддя", - сказано в заяві.

Як повідомлялося, 1 серпня Генеральна прокуратура заявила, що завершила розслідування першої частини справи Гонгадзе проти виконавців убивства, й після ознайомлення з нею постраждалих й обвинувачуваних вона буде передана в суд.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року.

Незабаром у лісі під Києвом знайшли його обезголовлене тіло.

Зі зникненням Гонгадзе в Україні розгорівся політичний скандал навколо можливої причетності до цього вбивства екс-президента Леоніда Кучми, на той час голови адміністрації президента Володимира Литвина, колишнього голови Служби безпеки України, нині депутата Ради Леоніда Деркача й колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, який загинув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування